Kaftancıoğlu kararına siyasi partilerden tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın onaylanmasına siyasi partilerden tepki yağdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması ardından siyasetçilerden tepkiler geldi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kaftancıoğlu’nu telefon ile aradı.Karamollaoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KERESTECİOĞLU: ZULÜMLE ABAD OLAMAYACAKSINIZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’da resmi Twitter hesabından tepki gösterdi. Kerestecioğlu, sanal medya hesabından “Kendisini ilk Toplumsal Bellek Platformu aileleriyle yaptığı zaman tanıdım ve dost bildim. Mücadeleci, örgütleyici bir kadını zalimler asla gözden kaçırmaz! Ama zulümle abad olamayacaksınız. Bu ülkeyi kadınlar birlikte aydınlığa çıkaracağız. Geçmiş olsun” paylaşımında bulundu.

BAŞ: SARAY SALDIRILARINA KARŞI YANLARINDA OLACAĞIZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Baş, sanal medya hesabından “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ‘cezayla’ ilgili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ilettim. Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

YEŞİLLER: MUHALEFET HEP BERABER HAREKET ETMELİ

Yeşiller Partisi de verilen karara ilişkin sanal medya hesaplarından “Muhalifleri sindirmek ve parmaklıkların ardına atmak için AKP-MHP Hükümeti’nin emrinde olan ‘yargının’; Canan Kaftancıoğlu’na kestiği cezanın ve getirdiği siyasi yasağın ardından daha nelerin gelebileceğini tahmin etmek zor değil! AKP-MHP Hükümeti’nden, onun emrine giren hukuktan ve kendilerinden olmayan her şeyi yasaklayan anlayıştan kurtulmak için, bu atmosferi dağıtmak için muhalefet olarak hep beraber hareket etmeliyiz. *Umudu birlikte yeşertelim” açıklamalarında bulundu.

SOL PARTİ: KAYBEDECEKSİNİZ

Sol Parti’den yapılan açıklamada, “Tükenen ve yenilmeye mahkum olan AKP iktidarı, baskı, yasak ve zorbalıkla ayakta kalmanın yollarını arıyor. Kaçınılmaz siyasi mağlubiyetini tekeline aldığı hukuk ve devletin baskı güçlerini devreye sokarak engellemeye çalışıyor. Gezi davasının ardından şimdi de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ceza ve siyasi yasaklama kararı ancak bunun ifadesidir; kabul edilemez. Bilin ki ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Baskı, yasak, zorbalık sökmeyecek. Kaybedeceksiniz, gideceksiniz!” ifadeleri kullanıldı.

EMEP: DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olacağız. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir!” dedi.

TKP: BU HALK SANA BOYUN EĞMEZ

Türkiye Komünist Partisi’nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Katillere, hırsızlara, tecavüzcülere, ülkenin kaynaklarını yağmalayanlara dokunmayan iktidar kendisini eleştirenlere yargı yoluyla parmak sallamaya devam ediyor. Bir kez daha, daha güçlü ve hep birlikte söyleyelim: Bu halk sana boyun eğmez!”