Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, tüm kadınları 5 Ekim’deki kapatma davasına davet etti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, hakkında açılan kapatma davasının ikinci duruşmasının yapılacağı 5 Ekim’de tüm kadınları Çağlayan Adliyesi’ne davet etti. Derneğin Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “İran’da Mahsa Amini kardeşimiz, zorunlu başörtüsü yüzünden dövülerek öldürüldü. Laikliğin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının 5 Ekim 2022 tarihinde yapılacak ikinci duruşması öncesinde, Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde bugün basın toplantısı düzenledi.

“Tek bir kadın bile öldürülmeyene kadar mücadelemiz devam edecek

Toplantıda konuşan Kadın Meclisleri temsilcisi Dilber Sünnetçioğlu, derneğin hukuksuz kararlar ve asılsız iddialarla kapatılmak istendiğini belirterek şöyle konuştu:

“2010 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar yaşasın, çocuklar gülsün diye mücadele veriyoruz. Ne yazık ki şimdi de hukuksuz kararlarla, asılsız iddialarla derneğimiz kapatılmak isteniyor. Bunun nedenini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kadınların eşit ve özgür yaşamak istemesi, kendi hayatları hakkında kendi kararlarını vermek istemesi, bazı çevrelerin, tarikatların hoşuna gitmiyor. Kadınları susturmak istiyorlar. Kadınları korkutamayacaksınız. Bizi durduramayacaksınız, mücadelemiz devam edecek. Ta ki tek bir kadın kardeşimiz bile öldürülmeyene dek.”

“Bu dava, sadece derneğimizin susturulması değil, her muhalif düşüncede olan kişinin susturulmasıyla eş değer anlamına geliyor”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği avukatı Leyla Süren ise şunları söyledi:

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği, Türkiye’de, aramızda olan Hüsniye Yıldırım gibi kızlarını, kardeşlerini kaybetmiş ailelerin desteğiyle kurulmuş bir dernektir. Bu derneğin kapatılması istemi, aslında kadın hareketine yapılmış bir istemdir. Kadın hareketinin sesinin kısılması için açılmış bir dava olduğunu düşünüyoruz. Ve bu dava, sadece derneğimizin susturulması değil, Türkiye’deki her kadının, her muhalif düşüncede olan kişinin susturulmasıyla eş değer anlam taşıyor.

Kanuna uygun hiçbir delil bulunamadı

Artık konserler iptal edilmektedir, kadınların sahnede giyeceği kıyafetlere karışılmaktadır. Ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin verdiği kuvvetle şiddete açık hale getirildiği mesajı verildiği çok açık. Bu sebeple bu davalar, kanuna uygun hiçbir delil bulunmamasına rağmen derneğimizin kapatılması istemi ne kadar hukuka aykırı bir davranışsa biz de aynı güçle bu davayı takip edip, bugüne kadar mahkeme salonlarında, öldürülen kadınların nasıl sesi olduysak bu sefer de derneğimizin sesi olmaya devam edeceğiz.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Genel Sekreteri Fidan Ataselim,  “5 Ekim’de Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. Saat 09:00’da buluşacağız. 10:00, duruşma saatimiz. Özgürüz, yaşayacağız, platformu kapatamazsınız” diyerek duruşma günü kadınları destek için adliyeye davet etti.