İsviçre de bir köy kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle tahliye edildi

İsviçre’de bir köy kaya düşmesi tehlikesi altında olduğu için tahliye edilme kararı alındı.

Graubünden Kantonu’nda bulunan Bondo köyü, yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı bir yerleşim yeri. Ancak son zamanlarda bölgede artan kaya düşmeleri tehlikesi, yetkilileri harekete geçirdi. Bugün, Bondo köyü sakinlerine, kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle evlerini terk etmeleri ve güvenli bir yere gitmeleri konusunda uyarı yapıldı.

Bölgedeki son kaya düşmesi, Bondo köyü yakınlarındaki bir bölgede gerçekleşti. Yetkililer, köydeki evlerin ve yapıların büyük bir bölümünün kaya düşmesi tehdidi altında olduğunu belirtti. Bu nedenle, tüm köy sakinlerinin güvenli bir yere gitmeleri için tahliye edilmesine karar verildi.

İsviçreli yetkililer, Bondo köyü sakinlerinin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, kaya düşmesi riskinin devam ettiğini ve bölgede yaşayan insanların güvenliği için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bölgede yaşayanlar, kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle son haftalarda sık sık uyarılmıştı. Ancak son olayın ardından, yetkililerin kararı üzerine tüm köy sakinlerinin tahliye edilmesi gerektiği açıklandı.

İsviçre’deki bu son gelişmeler, bölgedeki kaya düşmesi tehlikesinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Yetkililerin, bölgede yaşayan insanların güvenliği için gerekli tedbirleri alması ve köy sakinlerini tahliye etmesi, olayın daha büyük bir felakete dönüşmesini engelleyebilir.