Ä°spanya: AB Filistin’i tanımazsa kendi kararımızı alırız

Ä°spanya BaÅŸbakanı Pedro Sanchez, Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) Filistin devletini tanıma konusunda ortak bir tutum sergilemediÄŸini belirterek, “AB, Filistin devletini tanımazsa Ä°spanya kendi kararını alacaktır” dedi.

Sanchez, Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir araya geldiÄŸi Kahire’de düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında, Ä°srail-Filistin sorununa iliÅŸkin görüşlerini paylaÅŸtı.

Sanchez, Ä°srail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözümün tek seçenek olduÄŸunu vurgulayarak, “Ä°spanya, Filistin devletinin tanınması için AB’nin ortak bir tutum sergilemesini istiyor. Ancak AB, Filistin devletini tanımazsa Ä°spanya kendi kararını alacaktır” ifadelerini kullandı.

Sanchez, Filistin devletinin tanınması konusunda Ä°spanya’nın tek başına hareket etmeyeceÄŸini, diÄŸer AB ülkeleriyle koordinasyon içinde olacağını da sözlerine ekledi.

Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi ise Filistin devletinin kurulması için uluslararası toplumun desteÄŸine ihtiyaç duyulduÄŸunu belirterek, “Filistin devletinin ilk aÅŸamada uluslararası bir gücün koruması altında olması gerektiÄŸini düşünüyoruz. Bu güç, Filistinlilerin güvenliÄŸini saÄŸlayacak ve Ä°srail’in de güvenlik endiÅŸelerine cevap verecektir” dedi.

Sisi, Ä°srail-Filistin sorununun çözümü için Mısır’ın arabuluculuk rolünü sürdüreceÄŸini de kaydetti.