HDP mitinginde satırlı saldırı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, HDP tarafından düzenlenen ‘Hayır’ mitinginde konuÅŸan Parti Meclisi üyesi Cafer Çelik’e kimliÄŸi açıklanmayan bir ÅŸahıs satırla saldırmaya çalıştı. Saldırganı mitinge katılan HDP üyesi gençler engelledi.

HDP Edremit Ä°lçe Örgütü tarafından düzenlenen ‘hayır’ mitingde HDP Parti Meclisi Ãœyesi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Balıkesir 1. Sıra Milletvekili Adayı Cafer Çelik, HDP Ä°stanbul Milletvekili Erdal AtaÅŸ, HDK EÅŸ Sözcüsü Gülistan KoçyiÄŸit ve çok sayıda yurttaÅŸ katıldı.

Saat 18.30 sularında Cafer Çelik konuÅŸma yaptığı sırada elinde satır bulunan bir kiÅŸi miting alanına girerek Çelik’e saldırmaya çalıştı. KimliÄŸi açıklanmayan ÅŸahıs HDP üyesi gençler tarafından engellendi.

Saldırının ardından konuÅŸan HDP Ä°stanbul Milletvekili Erdal AtaÅŸ, “Toplumu kutuplaÅŸtıran, birbirlerini düşman hale getiren, inançları birbirine düşüren bu zihniyet maalesef bu ülkede insanların demokratik olarak kendi fikirlerini ortaya koymasını engelleyen, onları sürekli provokasyonlarla ayrıştıran, kutuplaÅŸtıran bir zihniyete sahip. Bütün bu güvenlik önlemleri ile insanları engelleyerek buraya gelmesini istemeyenler elinde bıçaklı insanların buraya çok rahat girmesini engellemiyor. Ama dediÄŸimiz gibi onların bütün engellemesine raÄŸmen buradaki insanlar, bizim fikirlerimizi öğrenmesin diye kurdukları barikatlara raÄŸmen buraya insanlar toplandı. Biz elbette kendi sesimizi bu coÄŸrafyada toplanan 80 milyon insana geçmiÅŸte de duyurabildik, bugün de duyurduk. Yeni bir anayasa olarak sundukları da aslında 12 Eylül Anayasası’nın kendisidir. 18 maddede deÄŸiÅŸiklik yapıp, bizim karşı çıktığımız, aslında bu coÄŸrafyada herkesin karşı çıktığı 12 Eylül Anayasası bizlere 80 milyona tekrar onaylatılmak isteniyor” dedi.

CAFER ÇELÄ°K MÄ°TÄ°NG SORRASI GÖZALTINA ALINDI’

Öte yandan HDP Parti Meclisi Ãœyesi Cafer Çelik’in aracı miting sonrası Altınoluk’a gitmek üzere yola çıktığı sırada jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Çelik, hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan soruÅŸturma kapsamında yakalama kararı olduÄŸu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kaynak: Evrensel