HDP, Edremit Körfezinde

Halkların Demokratik Partisi Körfez’de seçim kampanyasına hızlı baÅŸladı. Bugün 26 Nisan 2015 günü Balıkesir Milletvekilleri adayları önce Ali Ekber ÇiçeÄŸi mezarı başında ziyaret edip andıktan sonra ailesinin verdiÄŸi yemeÄŸe katıldılar. Ali Ekber Çiçek’in sevenleri ile buluÅŸup sıcak iliÅŸkiler geliÅŸtirdiler. Ali Ekber Çiçek’in ailesi tarafından verilen yemekte, Çiçek’in sevenleri ile çok sıcak iç içe bir iliÅŸki içinde oldular.

Buradan ayrılan Milletvekilleri adayları, Zeytinli Pazarında halkla buluÅŸtular. Pazarda esnaf ve yurttaÅŸlarla birlikte olan adaylar, teker teker esnafla ilgilenerek tokalaÅŸtılar. Halkların Demokratik Partililer pazarda “Biz Meclise” bildirisini dağıtarak, pazar esnafıyla sıcak iliÅŸki içinde oldular.

Pazar esnafı ve pazara alışveriÅŸe gelen yurttaÅŸların ilgisini üzerine çeken Milletvekilli adayları ve HDP gönüllüleri, esnafın durgunluktan, pazara alışveriÅŸe gelen yurttaÅŸların ise pahalılıktan ÅŸikayetleriyle karşılandılar. Bir tarım kenti olan Balıkesir pazarlarında dahi meyve ve sebzenin bu denli pahalı olamasının kabul edilemez olduÄŸunu söyleyen Halkların Demokratik Partisi Milletvekilleri adayları bütün bu geliÅŸmelerin takipçisi olacaklarının sözünü verdiler…

Burada durmayan HDP Milletvekilleri akÅŸam da Altınoluk’ta HDP, seçim bürosunu açılışına katıldılar. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açılışta Milletvekilleri birer konuÅŸma yaptılar. Türkçe ve Kürtçe yapılan konuÅŸmalarda, Balıkesir’den en az bir adayın Meclise gönderileceÄŸini söyleyerek halkı birlikte çalışmaya çağırdılar.