‘Hayvanları ölüme mahkum etmenize izin vermeyeceğiz’

İzmir Barosu, hayvanlara yönelik saldırılara dikkati çekerek, “Kendilerini savunamayacak durumda olan hayvanları ölüme mahkûm etmenize izin vermeyeceğiz” dedi.

İzmir Barosu, Antep’te bir çocuğa saldıran pitbull cinsi köpekle birlikte sokak hayvanlarına yönelik saldırılara ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Baro binası önünde yapılan açıklamaya Baro Başkanı Özkan Yücel, avukatlar ve hayvan hakları savunucuları katıldı.

Açıklamayı yapan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şefika Yıldırım Sert, Antep’teki olayın üzücü olduğunu, çocuğun sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. Yaşanan üzücü olayın sorumlusunun hayvanlar olmadığını, Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni yok sayarak uygulamayanların olduğunu aktaran Sert, “Yaşam hakkı tanınmayan, sömürülen, her türlü şiddet, eziyet reva; yediği bir lokma yemek, içtiği bir yudum su çok görülen hayvanlar, şimdi de barınaklara hapsedilerek yok edilmek isteniyor” dedi.

‘ÖLÜME MAHKUM EDEMEZSİNİZ’

Sert, uzun süredir yandaş medya tarafından pompalanan hayvan düşmanlığının, bu kez ilk ağızdan Cumhurbaşkanı tarafından “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” denilerek daha da körüklendiğini belirterek, “Kendilerini savunamayacak durumda olan hayvanları ölüme mahkûm etmenize izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

‘YAŞAM ALANLARI SOKAKLARDIR’

Hayvanlara yönelik saldırıların bir zihniyet sorunu olduğunu vurgulayan Sert, “Bu zihniyetle mücadele edeceğimizi, yasaya aykırı talimata istinaden yerel yönetimlerce gerçekleştirilecek herhangi bir toplamanın varlığını tespit etmemiz halinde, her bir canlının hakkını savunmak için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Hayvanların ölümüne, tecrit edilmesine, işkence görmesine, acı çekmesine sebep olacak her türlü hak ihlalinin karşısındayız. Sokakta yaşayan hayvanlar yalnız değildir! İsteseniz de istemeseniz de onların yaşam alanları sokaklardır” şeklinde konuştu.