Gaye Su Akyol’dan Aksu’ya destek: ‘Faşist bir karanlıktan sağ kurtuldular’ dersiniz

Gaye Su Akyol, hedef gösterilen Sezen Aksu’ya, ‘Sorarlarsa, ‘şarkılarımızı, varımızı yoğumuzu çalmaya çalışan faşist bir karanlıktan sağ kurtuldular’ dersiniz’ sözleriyle destek verdi.

Şarkıcı Gaye Su Akyol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu’ya destek verirken, ‘faşist bir karanlık’ yaşandığını dile getirdi.

Sanatçı Sezen Aksu’ya destek mesajları sürerken; konuya ilişkin bir paylaşım da ünlü şarkıcı Gaye Su Akyol’dan geldi. Akyol, Sezen Aksu’nun şarkı sözleri nedeniyle gerici kurum ve yayın organları tarafından hedef alınmasına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Şarkıcı, sosyal medya paylaşımında, “Sorarlarsa, ‘şarkılarımızı, türkülerimizi, dansımızı, kahkahalarımızı, neşemizi, kimliğimizi, varımızı yoğumuzu çalmaya çalışan faşist bir karanlıktan sağ kurtuldular’ dersiniz” ifadelerine yer verdi.

Sezen Aksu’nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısındaki “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri üzerine AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi sanatçıyı tehdit etmiş ve evinin önünde toplanmıştı.

AKP’li ve MHP’li isimlerin hedef gösterdiği Aksu için son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözleri üzerine sessizliğini bozan Sezen Aksu da yanıt olarak ‘Avcı’ isimli şarkısının “Beni öldüremezsin / Sesim, sazım, sözüm var benim / Ben derken ben herkesim” sözlerini paylaşmış, “Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim” demişti.