Finans Şehir Merkezi’nde inşaat işçileri direnişe geçti

Dev Yapı-İş Sendikası ve İnşaat-İş Sendikası üyeleri, gasp edilen hakları için Finans Şehir Merkezi’nde bir kez daha direnişe başladı. İşçilerin şantiye önünde bekleyişi sürüyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ve İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı ve taşeron firma Kiazom Grup tarafından üyelerinin haklarının gasp edilmesine karşı Emlak Konut Şantiye Ofisleri önünde eylem başlattı. Eylem yapılan alana “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” pankartı asılırken sık sık, “İnşaat işçisi köle değildir” ve “Ücret haktır, gasp edilemez” sloganları atıldı.

Başlayan direniş için söz alan İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, Gür Yapı’nın bir kez daha işçilerin haklarını gasp ettiğini söyledi. Sendikalar olarak sadece 3 kere Gür Yapı’ya karşı direnişe geçtiklerini dile getiren Gider, “Finans Merkezi, Emlak konut şantiye ofisleri hala görmezden geliyor. 3 defa ayrı ayrı direniş örgütledik. Denetim yok, yatakhaneler, yemekler rezalet. Hakkımız olanı dahi ödemiyorlar. Biz de direniş yaparak haklarımızı arıyoruz. En yasal haklarımızı direnişle kazanıyoruz. Kazanacağız. Gasp edilen haklarımız için direneceğiz. Tüm haklarımızı alıncaya kadar burayı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.

İşçilerin Emlak Konut Şantiye Ofisleri önünde bekleyişi sürüyor.