ErdoÄŸan’ın gençlerle YKS konferansına ‘dislike’ yaÄŸdı

CumhurbaÅŸkanı ve AKP Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) önce sosyal medya üzerinden gençlerle video konferans buluÅŸması gerçekleÅŸtirdi. Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan konferansta sınavların ertelenmemesi kararını eleÅŸtiren gençler, yorumlara “oy yok” yazdı. Bu yorumların hemen sonrasında videonun yazışma sistemi durduruldu.

Söz konusu yayının 39’uncu dakikasından sonra yeni yorumun yapılmadığı görülebiliyor.

Bunun üzerinde öğrenciler, YKS’nin Covid-19 salgınına raÄŸmen ertelenmemesini Twitter’da #OyMoyYok etiketiyle protesto etti. Binlerce kez paylaşım alan etiket, kısa sürede Twitter gündeminde birinci sıraya oturdu.

‘Dislike’ sayısı 200 bine yaklaÅŸtı

Ayrıca söz konusu Youtube yayınında da beğenmeme tuşuna basanların sayısı kısa sürede 192 bini aştı. Beğeniler ise bu haber yayına girdiği sırada 28 binde kaldı.

Milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Mahmut Tanal ve Lütfü Türkkan da Twitter üzerinden sınavların ertelenmemesini eleştirerek #OyMoyYok etiketiyle paylaşım yapanlar arasında yer aldı.

DavutoÄŸlu’ndan ErdoÄŸan’a gönderme: Ãœstelik yorumlar da açık

Gelecek Partisi Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu, sosyal medyadan gelen soruları yanıtladığı Onedio söyleÅŸinin linkini sosyal medya hesabında paylaşırken, “Gençler ve her daim genç kalanlar; @onediocom’da sizlerden gelen soruları yanıtladım. Ãœstelik, yoruma da açık” ifadesini kullandı.