Dünyayı en çok kirleten sanayi kolları neler?

Dünyayı en çok kirleten sanayi kolu gemi taşımacılığı (shipping), havacılık ve demir-çelik üretimi olarak özetlenebilir. Bu üç sanayi kolu atmosfere senede yaklaşık 6 milyar ton karbon gazı bırakıyor.

2015’te Dünya ülkelerinin neredeyse tamamının kabul ettiÄŸi Paris Ä°klim AntlaÅŸması’na göre, 2030 yılına kadar gezegenimizdeki sıcaklık artışını yıllık 1.5 santigrat derecenin altına çekemezsek, gelecekte geri dönüşü olmayan çevre felaketleriyle karşı karşıya kalacağız.

Ancak bu gerçeğe rağmen, ülkeler Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkı Niyetleri (INDC) protokolünde altı çizilen karbon salınımı kurallarına uymuyor.

Bu kapsamda Ä°skoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek BM Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Konferansı’nda (COP26) karbon salınımını azalması oldukça zor olan 7 farklı endüstriden 300’ü aÅŸkın lider bir araya gelerek çözüm yöntemlerini tartışacak.

Ä°klim krizi sebebiyle oluÅŸturulan ve Dünya karbon salınımının yüzde 30’una neden olan ağır sanayi ve taşımacılık sektöründeki ÅŸirketlerin bir araya geldiÄŸi Mission Possible Partnership (MPP) örgütü de, 2050’ye kadar “sıfır karbon salınımı” hedefine ulaÅŸmak için farklı bir çatı altında çalışmalarını sürdürüyor.

MPP BaÅŸkanı Chad Holliday konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu endüstrilerin karbon salınımını net olarak sıfıra indirmek için eÅŸi görülmemiÅŸ yöntemler üzerinde müzakere ediyoruz.” diye konuÅŸtu. Holliday, “Güzel haber, gezegendeki sıcaklık artışını yıllık 1.5 derecenin altına nasıl çekeceÄŸimizi biliyoruz. Küresel salgına ve rekabetçi piyasaya raÄŸmen sert önlemler almak ve iÅŸ birliÄŸi yapmamız da mümkün.” diye konuÅŸtu.

DSÖ: 2021’de hava kirliliÄŸi sebebiyle 7 milyon kiÅŸi ölecek

Dünya üzerindeki toksik madde salınımı gürültü, hava, su, ışık ve toprak kirliliÄŸi olarak 5 ana madde de özetlenebilir. Dünya SaÄŸlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre 2021’de 7 milyon kiÅŸi sadece hava kirliliÄŸine baÄŸlı sebeplerle hayatını kaybedecek.

Bu rakam, 2020’de Covid-19 sebebiyle ölen kiÅŸilerin yaklaşık 3 katı seviyesinde. Bunun yanında hava kirliliÄŸi, koronavirüs kaynaklı ölümleri de artıran en büyük etmenlerden biri.

Hedef, gemicilik ve havacılıkta “sıfır karbon yakıt”

MPP eÅŸ BaÅŸkanı Anthony Hobley de, karbon salınımını azaltma çalışmalarının son dönemlerde oldukça hız kazandığını ifade ederken MPP ÅŸirketlerinin bu kapsamda devletlerin kanun çıkarmasına gerek kalmadan hareket ettiÄŸini, ancak atılan adımların desteklenmesi için bazı mevzuatlara ihtiyaçları olduÄŸunu ifade ediyor: “COP26 Zirvesi yakın bir zamanda baÅŸlayacak. BaÅŸarmamız için hükümetler bazı yasalar çıkarmalı.”

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki COP26 görüşmelerinde iklim sorunuyla ilgili bilimsel veriler göz önüne alınacak ve ülkelerin bu konudaki gelişmeleri kayıt altına alınarak düzenli şekilde izlenecek.

Çözüm yöntemi olarak demir üretimi, gemi taşımacılığı ve havacılık sektörlerinde 2050 yılına kadar sıfır karbon salınımı yapan yakıtların kullanılması. Hollanda bu konuda Avrupa’da en çok ivme kat eden ülke konumunda yer alıyor.

Demir-çelik ÅŸirketi ArcelorMittal’in Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı (CEO) Aditya Mittal, “Bu hedef doÄŸrultusunda baÅŸarılı olabilmemiz için finans sektörü, siyasetçiler ve üretim zincirindeki tüm unsurların birlikte hareket etmesi gerektiÄŸi konusu.” diyor.

4 sanayi kolu konusunda önlemler alınacak

MPP örgütü ağır sanayide ilk olarak kimyasal madde, beton ve alüminyum üreticileriyle kara taşımacılığı (kamyon-tır) yapan ÅŸirketlerin karbon salınımını düşürmeyi amaçlıyor. Bu 4 sanayi kolu, dünya karbon salınımının yaklaşık yüzde 30’una sebep oluyor.

Bu kapsamda yapılan en büyük çalışmalar arasında hidrojenli yakıta geçiş, karbon monoksit gazını temizleme ve depolama gibi teknolojiler yer alıyor. Şirketler tüm bu çalışmaların sözde kalmadığını, 2050 hedefine ulaşmak için uygulamaya çoktan geçtiklerini ifade ediyor.

Dünya Ekonomik Forum’unda konuÅŸan Sürdürülebilir Finans ve Yatırım BaÅŸkanı Derek Baraldi, 2050 hedefine ulaÅŸmak için ÅŸu anda yapılanların en az 10 katı çalışma yapılması gerekiyor diyor. Baraldi, “Önümüzde çok zorlu bir yol var ancak aşılmaz deÄŸil. Akıllı bir ÅŸekilde yürütüldüğü taktirde ve finans kaynakları ilgili teknolojilere aktarıldığında, iÅŸ insanları için büyük bir yatırım fırsatı doÄŸacak.”