Diyanet Kapatılsın

Diyanet’in kız çocuklarında 9, erkek çocuklarında 12 yaşında evlilik yapabileceklerine dair fetvayı yayınlamasının ardından “Diyanet Kapatılsın” kampanyası başladı.

Diyanet buluğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirtti. Diyanet’e göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikahlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun olacağını açıkladı ve ” Veli olmasa da olur” dedi. “Kişinin gayri meşru ilişkiye girmesi tehlikesi bulunması halinde evlenmesi vaciptir” diyen Diyanet, 9 yaşındaki kız çocuklarının gebe kalabileceğini açıkladı.

Fetvalarıyla toplumda infial yaratan Diyanet, bu son fetvası ile zıvanadan çıkmış fetvalarına bir yenisini ekledi. Çocuk- nikah- dokuz yaş- gebe kalmak… Bu kelimeleri yan yana getirdiğimizde dahi durumun abesliği aşikar. Dokuz yaşındaki bir çocuk adı üstünde çocuktur. Evlilik, nikah, gebe kalmak ne demek? O yaştaki çocukların yeri okul sıralarıdır.

AKP, toplum mühendisliğinde, kanunları değiştirerek hayalindeki rejim değişikliğini topluma kabul ettirmeye çalışıyor. Bu fetva açıktır ki çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü meşrulaştırmaya dönüktür.

Peki, Diyanet’in toplumun değer yargılarını karşısına alan bu açıklamalarına kim izin veriyor? Dahası Diyanet, hangi hakla fetva veriyor? Fetva din devletinde olur. AKP, Şeriat kanunlarıyla yönetilen bir rejime mi geçti? Türkiye Cumhuriyet’inin Anayasasında hala laiklik ilkesi olduğuna göre, Diyanet nasıl olurda fetva yayınlar? Diyanet kim oluyor? Gizli bir Imamlar Meclisi yahut senatosu mu var? Kim bunlar? Nereden bu yetkiyi alıyorlar?

Bir diğer nokta bu Diyanet’in ilk sapkın açıklaması değil. Diyanet adeta her türlü sapıklığın resmileştirildiği, meşrulaştırıldığı ve devlet eliyle yasal güvence altına alınarak yayıldığı bir kurum haline geldi. Gerek Diyanet kurumu gerekse de Diyanet yetkilileri Türkiye için utanç kaynağıdır. Bu son fetvası ile pedofoliyi yasal hale getirmeye çalışıyor.

Hepinizin hatırlayacağı üzere Diyanet dönem dönem böyle sapkın açıklamalar yapıp fetvalar veriyor. Bu fetvalarla toplumu hayal ettikleri Vahhabist, Selefist Şeriat sistemine hazırlıyorlar. Toplumun buna alışmasını istiyorlar.

Şimdi hatırlayalım…
Diyanet’e bağlı fetva sitesinde Ocak 2016’da, ” Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikahını düşürür mü?” diye soruldu. Diyanet şöyle yanıtladı; “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür haramlık oluşturmaz. Babanın kendi öz kızını öperken şehvet duyması durumunda nikahın ne olacağı konusunda görüş ayrılığı vardır. Bazı mezheplere göre, babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur.”

Kamuoyu tepkilerinin ardından Diyanet, söz konusu yanıtı internet sitesinden kaldırdı ve haberini yapanlara dava açacağını duyurdu.

Keşke Diyanet, haberi yapan gazetecilere dava açacağına bu kirli zihniyetini sorgulasa, bu anlayışıyla yüzleşmeyi denese…

6 Aralık 2017 tarihinde Diyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, gelen bir soruya cevap olarak, erkeğin “Telefon, faks, mektup, mesaj ve internet ile de eşinden boşanabileceğini” açıkladı. “Bir kimse, yüzüne karşı ‘seni boşadım, benden boş ol’ gibi boşanmayı ifade eden sözleri şifahi olarak söylemek suretiyle, eşini boşayabileceği gibi, bu sözleri telefon, mektup, mesaj, internet ve faks yoluyla bildirerek de boşayabilir. Söz konusu iletişim vasıtalarıyla boşamak, sözlü olarak yüz yüzü boşanmak gibi geçerlidir. Ancak, bu durumda kocanın, boşamış olduğunu inkar etmemesi gerekir.”

Verdiği fetvalarla toplumda infial yaratan Diyanet, sapkın düşüncelerinden ötürü toplumdan özür dileyeceğine bir de Ahlak bekçisi kesilmiş halkın başına.
Bir fetvasında da feministleri ahlaksız ilan etti. “Feminizm Ahlaksızlıktır” diyen Diyanet’in ahlakında bir babanın öz kızına yapacağı tacizi meşrulaştırmak var. Yaptığı açıklamalarla , verdiği fetvalarla toplumun içine çıkmaya yüzü olmaması gereken Diyanet, kendinden olmayanı da ahlaksız ilan etmekte pek mahir.

Diyanet, aynı zamanda halkı kin ve düşmanlığa iterek, mezhep ayrımcılığı yapıyor. Halkları birbirine düşman etmeye çalışan Diyanet, halk arasına bölücülük ve nifak tohumları ekiyor. “Alevilerle evlenilmez” fetvası vererek bizzat bu suçu işlemiştir.

Kendileriyle evlenilmesi caiz olmayan kişilerin ayet ve hadislerde belirtildiği, bunların dışında kalanlarla evlenmenin helal olduğunu söyleyen fetvada Diyanet, “Alevi olan kişi ile evlilik caiz midir?” sorusuna şu şekilde yanıt veriyor: “İslam’a göre Müslüman bir kadın ancak Müslüman bir erkekle evlenebilir. Allah’a, Hz. Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğuna, onun ümmetine tebliğ edip hayatında uyguladığı dini hükümlere inanan ve bunları kabul eden herkes Müslümandır. Bu itibarla evlenirken aranan nokta, kişinin Müslüman olup olmadığının tespitidir. Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez.”

21 Aralık 2017 tarihli fetvasında ise, ” Piyango bileti almak kumardır ve haramdır” dedi. Bunu diyen Diyanet’in, 1 milyon TL değerinde Mercedes marka arabası var.

Evet, bunlar Diyanet’in resmi sitesinde yayınlanan fetvalardan bazıları. Yalan yok, iftira yok. Sonra vay efendim Diyanet’e iftira atıyorlar demesinler.

Son olarak, Diyanet’in gelirine bakalım. Diyanet’in bütçesi, 9 milyar.      Diyanet’deki imam sayısı, 117 bin (2018’de 9 bin 500 Imam daha alınacakmış)

Birinci soru, Diyanet, 9 milyarlık bütçe ile ne yapıyor? Ne üretiyor?

Ikinci soru, bu kadar imam ne işe yarayacak? Yoksa AKP’nin 2023 hedefinde kişi başına bir imam düşmesi mi var?

Bu arada NASA’nın bütçesi, 11 milyar. NASA’daki bilim insanı sayısı, 18 bin.

NASA, bilimsel araştırmalar yapıyor, gezegen keşfediyor. Peki, Diyanet ne keşfediyor. Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet caizdir yahut 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir, gebe kalabilir gibi sapkın fetvalar veriyor. Sahi, Diyanet ne işe yarıyor? Topluma bir faydası mı var? Tam tersine topluma zararı var, ahlaki yozlaşma ve çürüme yayıyor. Insanları ötekileştiriyor. Halkı birbirine düşürüyor. Toplumun içine nifak tohumları yayıyor. O halde, Diyanet’in  varlığı “haramdır, caiz değildir”! Bu da halkın fetvası olsun. Diyanet Kapatılsın!