Çorlu Tren Katliamı: TCDD yöneticisi hakkında tutuklama kararı

25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığı Çorlu Tren Katliamı’nda haklarında kamu davası açılan 13 sanığın yargılaması Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Hat Bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, TCDD Üst Yapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras, yol kontrolörü Burhan Ortancıl, mühendisler Tevfik Baran Önder, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı.

Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli ve TCDD 1. Bölge Müdürü olarak görev yapan Nihat Aslan mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacağını bildiren TCDD 1. Bölge Müdürlüğünde Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu’nun, bağlantı yapacağı Küçükçekmece Adliyesine gitmedi.

Duruşma, yoklama yapılmasının ardından, iddianamenin okunmasıyla başladı.

“Bize hava durumu ile ilgili bilgi gelmiyordu”

Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Aras, savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmedi.

Aras, mevzuata bağlı olarak görev yaptığını ifade ederek, “Benim yağmur veya doğa olaylarını takip etmek gibi bir görevim yok. Kaza olduğu gün yağmurdan dolayı bir sorun yaşandığı bize iletilmedi. Bize hava durumu ile ilgili herhangi bir bilgi gelmiyordu ama kazadan sonra hava durumu ile ilgili bilgi akışı olmaya başladı. Kazanın olduğu yerde bana bir sorun iletilmediği sürece orada bir çalışma yapmamız mümkün değildi. Bize orasıyla ilgili bir sorun iletilmedi.” dedi.

“Yetkim yok”

Yol kontrolörü Ortancıl da bakım görevini belirli sürelerde yaptığını belirtti.

Kendi başına hareket etme yetkisinin olmadığını aktaran Ortancıl, “Zamanı gelmediği için kaza öncesi herhangi bir kontrole gitmedim. Kendi başıma göre hareket etmek gibi bir yetkim yok. Aşırı sıcak, aşırı yağmur ve kar yağışı sonrası bakımların nasıl yapılacağı mevzuatta bellidir. Benim bu konuda yetkim yok.” diye konuştu.

Mühendis Önder de üzerine atılı olan suç isnadının, görev yetkisi dışında olduğunu savundu. Mühendis Parlak ise davaya konu olan suçlamaların kendi görev alanları dışında olduğunu ileri sürdü.

TCDD Üst Yapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Kaytan ve mühendis Başkaya da üzerlerine atılı suçları reddetti. Diğer sanıklar Polat, Yıldırım, Kurt ve Çabuk da diğer duruşmalardaki savunmalarına katıldıklarını söyledi.

Tutuklama ve yakalama kararı çıktı

Mahkeme heyeti, olay sırasında TCDD 1. Bölge Demiryolu Bakım Müdür Vekili Mümin Karasu hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet” suçundan tutuklama kararı verdi. Karasu duruşmaya katılmadığı için hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı.

Yargılanmaya yeni dahil olan TCDD 1. Bölge Müdürü olarak görev yapan Nihat Aslan, Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, Üst Yapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras, yol kontrolörü Burhan Ortancıl, mühendisler Tevfik Baran Önder, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya’ya, yurt dışına çıkış yasağıyla adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına, soruşturma açılmasında görevlendirilen bilirkişiler hakkında yürüttüğü dosya akıbetinin ve son yapılan işlerin ne olduğunun sorulması için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Ocak 2023’e bıraktı.

Duruşma 16 saat sürdü.

Mısra Öz: Bu bizim ilk kazanımımız

Çorlu Aileleri, mahkeme kararını alkışlarla karşıladı. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada “Çorlu için ilk defa adalet geldi. Daha sonrasında diğer sorumluların da yargı karşısına geleceğini ve hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Katillerin yargılandığını hep beraber izleyeceğiz. Bu bizim ilk kazanımımız. Adalet için şu an çok mutluyum, huzurluyum” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, 340 kişi de yaralandı.

Bilirkişi heyeti olayın yaşandığı günün gecesinde, henüz yaşamını yitiren yurttaşların cansız bedenleri devrilen vagonların altından çıkarılmamışken, helikopterle olay yerine gitti. Ertesi sabah da olayın yaşandığı menfeze taş taşındı ve alan “düzenlendi.”

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Türkiye TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk “kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu” bulunmakla suçlandı. Dört sanığın, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapsi istendi.

Olay günü keşif yapan heyetin taraflı olduğu ailelerce ve avukatlarca davanın tüm duruşmalarında belirtildi. Avukatlar ve aileler ayrıca soruşturmanın genişletilmesini istedi. Kazanın yaşandığı alanda iki yıl sonra, 16 Temmuz 2020’de bilirkişi heyetince bir keşif daha yapıldı.

Ardından da 9 kamu görevlisi hakkında daha kamu davası açıldı.

Katliamda yaşamını yitiren yurttaşların adları şöyle: Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.