CHP’li Tanrıkulu’nun Fezlekesi CumhurbaÅŸkanlığı’nda

Adalet Bakanlığı, CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması istemini içeren fezlekeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmak üzere CumhurbaÅŸkanlığı’na gönderdi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik sözleri nedeniyle baÅŸvuruda bulunarak Tanrıkulu hakkında soruÅŸturma izni talep etmiÅŸti. Adalet Bakanlığı, bu izni vermiÅŸ ve baÅŸsavcılık da Tanrıkulu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “Devletin askeri ve emniyet teÅŸkilatını alenen aÅŸağılama” suçlarından fezleke hazırlamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tanrıkulu’nun ifadelerini “kabul edilemez” olarak nitelendirmiÅŸ ve ordunun itibarını zedeliyor olarak deÄŸerlendirmiÅŸti. Bakan Tunç ayrıca fezlekenin TBMM’ye iletilmek üzere CumhurbaÅŸkanlığı’na gönderileceÄŸini ve son kararın TBMM Genel Kurulu’nda verileceÄŸini belirtmiÅŸti.

Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 15 köylüyü helikopterden atarak ölümüne sebep olduÄŸunu öne sürmüş ve bu ifadeleriyle gündeme gelmiÅŸti.

Adalet Bakanlığı’nın CumhurbaÅŸkanlığı’na gönderdiÄŸi fezleke, soruÅŸturmanın ve dokunulmazlık kaldırma talebinin resmi bir adımı olarak deÄŸerlendiriliyor. Bu fezlekenin TBMM’ye sunulmasının ardından, milletvekillerinin dokunulmazlığın kaldırılması veya korunması konusunda vereceÄŸi kararla ilerleyen süreç ÅŸekillenecek.