Çaykur’a işçi alımında hileli kura ve 300 kiÅŸilik liste iddiası: Suçlamalar ve yanıtlar neler

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) fabrikalarında çalışacak 300 işçi için yapılan kura çekimi ve tartışmaları devam ediyor.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 46 fabrikada çalışmak için 300 işçi alımı başvurusuna 35 bin 412 kişi kişinin başvurduğu kura için 300 kişilik liste verildiğini öne sürdü.

BaÅŸarır, ÇAYKUR’a işçi alımı için yapılan kura çekimine ait olduÄŸu öne sürülen görüntülerin, kayırmacılığı ortaya koyduÄŸunu savunarak, “Kim verdi 300 kiÅŸilik o listeyi?” diye sordu.

Kura çekimi sonrasında ise açıklama yapıldı ve “birbirine yapışmış halde ve üzerindeki numaralar görünmeyecek vaziyette olan iki taÅŸ çıkması üzerine bu taÅŸlar tekrar kutuya atıldı” denildi.

Başarır: Kim verdi 300 kişilik o listeyi

BaÅŸarır, ÅŸunları kaydetti: “Notere de mi güvenmeyeceÄŸiz? Noter katibi kutudan numara çekiyor, ‘olmadı’ diyor bir daha çekiyor, 300 isimden bir tanesini bulana kadar kura çekiyor. Yazık deÄŸil mi? Bu mu kalite? Kim verdi 300 kiÅŸilik o listeyi?”

Ak Parti Milletvekili Balta: Bunu ispatlamayan yalancıdır, alçaktır, namussuzdur

TBMM Çevre Komisyonu BaÅŸkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir BaÅŸarır’ın “Çaykur’daki iÅŸ alımı için 300 kiÅŸilik liste verildi” iddiasını yalanladı.

Meclis’te düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan Balta, “Bu iddianın yalan ve iftira olduÄŸunu” belirterek, “Bunu ispatlamayan yalancıdır, alçaktır, namussuzdur. Asla bizim böyle bir ÅŸeyimiz olmamıştır. Kaldı ki 300 kiÅŸilik liste deÄŸil, bir isim dahi verilmemiÅŸtir. Ama görüyoruz ki bu arkadaşımız geçmiÅŸte de aynı hataları yapmış, yalanı mahirce baÅŸaran bir arkadaşımız. Soyadına da uygun, yalanı mahirce baÅŸarıyor. Kendi arkadaÅŸları da bundan rahatsız.” diye konuÅŸtu.

Bu konuyla alakalı yasal haklarını kullanacağını bildiren Balta, “Yalanlarla sadece bana deÄŸil, TBMM’deki bütün milletvekillerimizi itibarsızlaÅŸtırma, toplum önünde küçük düşürme hareketidir.” ifadesini kullandı.