Bennu Asteroit Örneklerinin İncelemesi Siyah Tozun Keşfiyle Durduruldu

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Bennu adlı asteroitten getirilen örneklerin incelemesi sırasında şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. NASA’nın Osiris-Rex uzay aracı tarafından Dünya’ya getirilen asteroit örneklerinin bulunduğu kapsülün iç kısmında, tanımlanamayan siyah renkte bir toz keşfedildi.

Daily Mail gazetesinin bildirdiğine göre, bu siyah renkli tozun asteroid kaynaklı olup olmadığını belirlemek için detaylı analizler yapılacak ve sonuçlara göre araştırmaların nasıl devam edeceği kararlaştırılacak.

Bu örneklerin incelemesi, bilim insanlarının Dünya’nın ve yaşamın nasıl oluştuğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olması açısından büyük önem taşıyor.

Osiris-Rex, 24 Eylül’de, örnek kapsülünü 100 bin kilometre uzaklıktan bırakmış ve kapsül 4 saat sonra paraşütle Utah Çölü’ne iniş yapmıştı. Örnekler şimdi NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nde detaylı bir incelemeye tabi tutulacak.

Bilim insanları, Bennu asteroidinin gelecekte Dünya’ya tehlikeli bir şekilde yaklaşabileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle, Osiris-Rex tarafından toplanan verilerin asteroidin yörüngesini ve hareketini anlamada kritik bir rol oynayabileceği düşünülüyor.

Osiris-Rex, 2016 yılında Florida’daki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden uzaya gönderilmiş ve 2018’de Bennu asteroidine ulaşmıştı. Bennu asteroidinin karbon açısından zengin olan karanlık yüzeyinden örnekler toplamış ve bu önemli görevin ardından 2021 yılında Dünya’ya dönüş yolculuğuna başlamıştı.

Bunları da okuyabilirsiniz...

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku