Barış Demeye Devam Ediyorlar

11 Ocak 2016’da Akademisyenler tarafından imzalanarak yayınlanan “Bu Suça Ortak Olmayacağız”  “Barış Bildirisi” olarak bilinen bildirinin imzalayanı Akademisyenler çok geçmeden hükümetin hışmına uğradı, görevden alınanlar, hapse atılanlar, ülkeyi terk edenler ve intihar edenler oldu.

Yurt dışında bulunan Barış Akademisyenleri, Türkiye’de kalan Barış Akademisyenleri ile dayanışma amacıyla 8 Eylül 2017 tarihinde Berlin’de bir dayanışma toplantısı yapacaklarını açıklayan bildiri yayınladılar. Bildiri olduğu gibi aşağıya alıyoruz…

Barış İçin Dayanışma’ya Davet

11 Ocak 2016’da Türkiye hükümetinin ülkede ve bölgede sürdürdüğü politikasına ve katlimalara karşı sesimizi yükselterek “Bu Suça Ortak Olmayacağız” dedik. Barış bildirimiz, Türkiye’nin Kürt illerinde süregiden ağır insan hakları ihlalarıni ve katlimallara karşı bir cidan çıağığı ve adalet talebiydi

Barış istemenin bedeli, kimimiz için işsiz kalmak (işten atılam 356 Barış Akademisyeni gibi), kimimiz için sürgünde yaşmak, kimimiz için hapsedilmek ve kimimiz içinse yaşamından olmak anlamına geldi. Bu vesileyle kaybından büyük acı duyduğumuz Mehmet Fatih Traş’ı saygıyla anıyoruz.

Barışın ancak, herkes için adalet ve demokrasi sağlandığında mümkün olabileceğine inanıyor ve bu inançla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Yurt dışında bulunan Türkiyeli akedemisyen, sanatçı, gazeteci, sengikacı ve tüm demokratlar olarak büyük bir sorumluluk taşıdığımıza inanıyoruz. Kurulmakta olan Erdoğan diktatörlüğüne kaşı büyük bedeller pahasına sürdürülen demokrasi ve barış mücadelesine elimzden gelen katkıyı sunmak bizler için bir tercih değil, yaşamsal ve tarihsel bir zorunluktur. Bu yolda bireysel ya da kolektif bir çabaya girmemenin bizi faşizmin suçlarıan ortak edeceğine inanarak, Türkye’nin cesur ve mücadeleci insanlarıyla dayanaşmayı büyütmenin zamanıdır diyoruz.

Bu düşüncelerle Almanya’daki Barış Akedemisyenleri olarak, sizleri Türkiye’deki Barış Adademisyenleri ile dayanışmaya etkinliğine katılmaya devet ediyoruz.

Tarih: 8 Eylül 2017 
Saat: 19:00
Yer : Belin Cemevi, Waldemasstr. 20