Atatürk Havalimanı’ndaki 2 milyar dolarlık iki pist yok oldu

Kapatılan Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolar deÄŸerindeki iki pistinin üzerine CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan‘ın talimatıyla yapılan hastanenin inÅŸaatı sürüyor. CHP Ä°stanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Stratejik önemdeki noktaları yok ettiler” dedi.

Atatürk Havalananında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yapımına başlanan bin yataklı salgın Hastanesi’nin inşaatında bina yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hastane yapımında sona doğru gelinirken, kaba inşaatının büyük bir kısmı bitirildi. Hastanenin peyzaj çalışması ve çevre asfaltlama çalışmalarına başlanırken, çatı kısmının da neredeyse bittiği görüldü.

 

Öte yandan hastanenin ofis malzemeleri de depolara taşındığı öğrenilirken, kaba inşaatın bitimiyle malzemelerin hastane içerisine yerleştirileceği öğrenildi. Hastanenin yapım çalışmaları da drone ile havadan görüntülendi.

Havadan çekilen fotoğraflar, 2 milyar dolarlık piste kondurulan hastanenin, kapatılan Atatürk Havalimanı’nın nasıl kullanılamaz hale getirildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, Yeşilköy Hastanesi’nin yapımı sırasında kapatılan Atatürk Havalimanı’nın üç pistinden ikisi kırılarak yok edildi.

Sadece inÅŸaat deÄŸeri milyarlarca lira olan iki pistin üzerine hastane yapılması, “Hastane yapmaktan çok Atatürk Havalimanı’nı yok etme operasyonu” olarak deÄŸerlendiriliyor.

CHP’li Özgür Karabat: Stratejik noktaları yok ettiler

CHP Ä°stanbul Milletvekili Özgür Karabat, “AHL’de üç pist vardı. Ä°kisi kuzey-güney diye bilinen 3 bin metre uzunluÄŸunda 45 metre geniÅŸliÄŸinde, uluslararası standartlarda, biri de 2 bin 500 metre uzunluÄŸunda 60 metre geniÅŸliÄŸinde pist. 2 uzun pistin de ‘başı kırıldı.’ Dolayısıyla iki pist de kullanılamaz hale geldi. Stratejik noktaları yok ettiler” dedi.