AKP Milletvekili Darbe Günü Genelkurmay Başkanıyla Ne Görüştü

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davalar açılıp, duruşmalar başlayınca darbe girşimi ile ilgili ilginç detaylar ve belgeler de ortaya çıkmaya başladı. Her çıkan yeni belge ya da ifade darbe girişimine ilişkin soru işaretlerini çoğaltıyor. Darbenin kontrollü bir darbe olması ihtimalinin ötesinde AKP’nin darbe girişiminin hangi noktasında bulunduğuna ilişkin tartışmaları da gündeme getiriyor.

Son olarak Sözcü Gazetesi’nin verdiği bir haberle, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ardından AKP milletvekili Şirin Ünal’ın da 15 Temmuz günü Genelkurmay karargahına gittiği ve Hulusi Akar’la görüştüğünün ortaya çıkması ilginç bir gelişme olarak değerlendirildi.

AKP’nin emekli general olan milletvekili Şirin Ünal’ın darbenin yapıldığı günü saat 16.00’da Genelkurmay’a giderek Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ziyaret ettiğinin anlaşılması birçok yeni sorunun gündeme gelmesine neden oldu.

Bu sorular şunlar:
•    Emekli general olan bir AKP milletvekili tam da darbe girişiminin olduğu günde Genelkurmay Karargahı’na niçin gitmiştir?
•    Genelkurmay Başkanı ile ne konuşmuştur?
•    Bu ziyaret niçin ilk soruşturmada ortaya çıkmamış ve daha sonra fotograflı olarak dosyaya girmiştir?
•    Bu ziyaretle, daha sonra MİT Misteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay’a gelerek Hulusi Akarla görüşmesi arasında bir ilişki var mıdır?
•    Emekli general milletvekili, bu ziyaretin ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada genelkurmaya eski arkadaşlarını ziyaret etmek amacıyla gittiğini söylemesi ne derece gerçeği yansıtmaktadır?
•    Emekli general milletvekili genelkurmaya giderken darbe girişiminden haberdar mıdır?

Davanın iddianamesinde başka bir ilginç durum daha yer alıyor:

Akar’ın tutuklu yaveri Levent Türkkan’ın, Milletvekili Şirin Ünal ve Bakan Mehmet Özhaseki ile telefon görüşmesi de dosyada bulunuyor. Ancak ilginç olan Türkkan’ın kullandığı telefon ile Ünal arasındaki görüşmenin, darbeden üç gün sonra 18 Temmuz günü yapılmış olması.

Türkkan, bu tarihte gözaltındaydı.Yine Türkkan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile 14 Temmuz günü görüştüğü belirlenirken iddianamede “Mehmet Özhaseki adına kayıtlı olan Eskişehir Yolu Çankaya da baz bilgileri olan 530…. GSM hat numarası kullanıcısı ile 14.07.2016 tarihinde saat 12:10:35’te bir kez irtibatının bulunduğu…” notu yer aldı. Kayserili olan Özhaseki’nin hemşehrisi Akar’ı yaveri aracılığıyla, Kayseri’deki bir etkinliğe davet amacıyla aradığı öğrenildi. AKP’li vekil ve emekli general Şirin Ünal’ın ise ‘’Mesai arkadaşlarını ziyaret” amacıyla karargaha gittiği bildirildi.

Davalar ilerledikçe 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili karanlıkta kalan gerçeklerin aydınlatılmasına yardım edecek  başka bilgi, belgele ve tanıklıklar da ortaya çıkabilir. Belki de böylece darbe girşiminin kontrollü olduğuna ilişkin belirtilerin da ötesinde ilginç gelişmelerle karşılaşabiliriz.