Abdullatif Şener, CHP’den istifa etti ve Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı

Abdullatif Şener, CHP’den istifa ettiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini duyurarak tartışmalara neden oldu. Şener, CHP tarafından yeniden vekil adayı gösterilmemesi ve son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine sert eleştirilerde bulundu.

Halk TV’de yayınlanan Sansürsüz programında konuşan Şener, eleştirilerinin belirli bir parti ya da adaya yönelik olmadığını belirtti ve zaten istifa ettiğini söyledi. Şener, CHP Genel Merkezi’nin 2. tur seçim umudunun olmadığını ve farkın açılmaması için mücadele ettiklerini ifade etti. 2. turun hiçbir şeyi değiştiremediğini ve farkında kapanmayacağını herkesin bildiğini vurguladı.

Şener’e “Seçimlerin ikinci turunda kime oy verdiniz?” sorusu yöneltilince, 1. turda Sinan Oğan’a oy verdiğini, 2. turda ise geçersiz oy kullandığını açıkladı. Kendisinin milletvekili olmadığı bir dönemde oy kullandığını belirten Şener, Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini tekrarladı.

Bu açıklamaların ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da programa telefonla bağlanarak tepkisini dile getirdi. Özcan, Şener gibi kişilere güvenerek siyaset yapmaya çalıştıkları için Kılıçdaroğlu’nu yıllarca eleştirdiğini belirtti. Şener’e hitaben “Size verilebilecek çok fazla cevabım yok çünkü değmezsiniz” şeklinde konuştu.

Diğer yandan bir çok sosyal medya kullanıcısı Milletvekili adayı olarak gösterilmemesinin bu kararda önemli rol oynadığının yorumu yaparken, CHP’nın sağa açılım çabasının iflası olarak yorumlandı. Ayrıca yapılan bir çok paylaşımda Şener’in Milletvekili listelerinin açıklanması öncesinde, CHP mitinglerinde yer aldığını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasından paylaşımlar yaptığı hatırlatıldı.

Abdullatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den aday gösterilmemesi ve milletvekili unvanını kaybetmesi sonrasında Cumhur İttifakı’nın yanlısı açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Seçim sonuçlarının ardından Şener, Cumhurbaşkanı ve Meclis çoğunluğunun ayrı partilerde olmasının yönetimde denge ve istikrarı bozacağını savunmuştu.

NHY/ artı gerçek, Halk TV Sansürsüz Programı