DÄ°SK: TÜİK’in sahte verileriyle ücretler belirlenemez

DÄ°SK, TÜİK’in gerçeÄŸi yansıtmayan enflasyon rakamlarına tepki göstermek için Ä°stanbul ve Ankara’da eylem yaptı. DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu, TÜİK’in emekçilerin ekmeÄŸiyle oynadığını ve gelir adaletsizliÄŸine neden olduÄŸunu söyledi.

Türkiye Ä°statistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları, işçi ve emekçiler tarafından kabul edilmiyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DÄ°SK), TÜİK’in gerçeÄŸi yansıtmayan verilerine karşı Ä°stanbul ve Ankara’da protesto eylemleri düzenledi.

DÄ°SK Ä°stanbul Bölge TemsilciliÄŸi, TÜİK Ä°stanbul Bölge Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleÅŸtirdi. Açıklamada, “Gelir eÅŸitsizliÄŸindeki adaletsizliÄŸe isyan ediyoruz” denildi. DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu da Ankara’da TÜİK Genel Müdürlüğü önünde bir grup yönetici ve üyeyle birlikte eylem yaptı.

ÇerkezoÄŸlu, TÜİK’in iktidarın ücretleri baskılama politikasını hayata geçirmek için enflasyonu ve bütün verileri karartarak açıkladığını öne sürdü. “Milyonların cebine girecek para milyonların evine girecek ekmek adeta TÜİK tarafından belirleniyor. TÜİK ülkemizde adeta en büyük patron gibi. Bütün emekçilerin gelirleri onun açıkladığı oranlara göre belirleniyor. O nedenle enflasyonun eksik ve hatalı ölçülmesi emekçilerin hakkının gasbedilmesi demektir.” dedi.

ÇerkezoÄŸlu, TÜİK’in bilimsel, ÅŸeffaf ve açık davranması gerektiÄŸini vurgulayarak, “Halkın, emekçinin cebine girecek parayı azaltmayın. Halkın yoksullaÅŸmasına alet olmayın.” çaÄŸrısında bulundu.