Saat firmasından Zafer Çağlayan’a yalanlama

Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık saatle ilgili “İlanı gazetede gördüm. Saati Zarrab aldı ama parasını ben ödedim. Garantisi benim adıma” açıklamasına firmadan yalanlama geldi: “İlan vermeyiz”, “Garantiye isim yazmayız.” Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık saatle ilgili Meclis’te yaptığı savunmaya saatin satın alındığı Patek Philippe firmasından yalanlama geldi. Saat ilanını gazetede gördüğünü ve saatin garanti belgesinde kendi adının yazdığını ileri süren Çağlayan’a cevap veren Patek Philippe firması, gazetelere ilan vermediklerini ve garanti belgelerine isim yazmadıklarını açıkladı. Patek Philippe’le sözleşmesi olan İstanbul’daki firma da garanti belgesinde isim yazılmadığını teyit etti. Hürriyet gazetesinden Mehmet Yılmaz da bugünkü yazısında bir kez pahalı saat aldığını garanti belgesinde ad yazmadığını belirtti.

Çağlayan ne demişti?

Çağlayan açıklamasında “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Sarraf o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim” demişti.

“Gazetelere ilan vermeyiz”

Firmanın Cenevre’deki merkez mağazasıyla Aydınlık’tan Derya Derviş görüştü. Firmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cenevre Paris ve Londra’nın yanı sıra bir çok ülkede de saatlerimizi satan aracı firmalar var. Hiçbir ülkede gazete ilanları vermeyiz. “Biz marka bir firmayız ve müşterilerimiz çok özeldir. Firmamız 1996 senesinden beri dergi çıkarır. Müşterilerimiz, ürettiğimiz saatleri bu dergiden takip ederler. Özel bir saat ürettiğimiz zaman da bunu müşterilerimize elektronik postayla bildiririz.

“Garanti belgesi kişiye değil, saate özeldir”

“Faturalarda müşterilerimizin adı, unvanı ve kanunen yazılması gereken her şey kesinlikle yazılır. Ama garanti belgesine isim yazmayız. “Garanti belgesi kişiye özel değil saate özeldir. Garanti belgesinde sadece saatte kaç taş var, kaç karatlık altın, seri numarası, üretim tarihi ve garanti süresi yazılır. “Saati alan kişi hediye edebilir veya satabilir düşüncesiyle isim yazılmaz, garanti belgesini elinde bulunduran kişi saati alan kişi demek değildir.

Yılmaz: Benim garanti belgemde de isim yok

Hürriyet gazetesinden Mehmet Yılmaz da bugünkü köşesinde “Zafer Bey’in elindeki belgelere talibim” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yılmaz, yazısında kendisinin de bir kez pahalı bir saat aldığını, ancak garanti belgesinde isim yazmadığına dikkat çekti. Çağlayan’ın açıklamasından sonra İstanbul’da özel saatler satan bir arkadaşıyla konuştuğunu yazan Yılmaz, arkadaşının da saatlerin garanti belgelerinde isim yazılmadığını belirttiğini ifade etti.

İstanbul – BİA Haber Merkezi