Tüm Yerel Sen: “Kadın Katliamları Azımsanamaz, Münferit Kabul Edilemez”

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel Sen), kadınlara yönelik artan ÅŸiddet ve cinayetlere karşı ciddi bir uyarıda bulundu. BirleÅŸik Kamu-Ä°ÅŸ Konfederasyonu’na baÄŸlı sendika, “YaÅŸanılan kadın katliamları; azımsanamaz, küçümsenemez, münferit kabul edilemez. Kadına yönelik bu sistematik ÅŸiddeti durdurmak için artık ‘yeter’ demeliyiz” ifadeleriyle toplumsal bilinçlenmenin ve devletin daha aktif rol almasının gerekliliÄŸine dikkat çekti.

Açıklamada özellikle İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden dönülmesi gerektiği vurgulanarak, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin kadının yaşam ve beden hakkına zarar verecek korkunç bir boyuta ulaştığı ifade edildi. Kadınların sadece kadın oldukları için ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldığına dikkat çekilirken, Özgecan Aslan, Emine Bulut, Pınar Gültekin ve Şule Çet gibi cinayet kurbanlarının isimleri anıldı.

İstanbul Sözleşmesi ve Cezasızlık Politikaları Eleştirisi

Kadın cinayetlerindeki artışın nedenlerinden biri olarak, siyasal iktidarın kadına yönelik ÅŸiddete karşı samimi ve etkin bir mücadele yürütmediÄŸi, aksine Ä°stanbul SözleÅŸmesi’nden çekildiÄŸi belirtildi. Faillerin cezasızlık politikalarıyla serbest bırakılmasının, kadına yönelik ÅŸiddeti daha da arttırdığına vurgu yapılırken, toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸinin saÄŸlanması için 6284 sayılı Kanun’un etkin bir biçimde uygulanması talep edildi.

Toplumsal Bilinç ve Devletin Sorumluluğu

Sendika, kadınların cumhuriyet ve uluslararası sözleşmelerle elde ettiği kazanımların daha da güçlendirilmesi gerektiğini savundu. Kadınları şiddete karşı koruyacak yasaların etkin uygulanmasının yanı sıra, devletin bu konuda daha caydırıcı cezalar getirmesi ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiği vurgulandı.

Tüm Yerel Sen, kadın cinayetlerini kınayarak, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve kadına yönelik şiddetin durdurulması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.