TBMM’de Gizli Oturum: Özgür Özel’in Açıklamaları ve İsrail Gündemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında İsrail ile ilgili gündemle toplandı. Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından oturum, gizli olarak devam etti. Bu oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in Lübnan’a yönelik işgal girişimleri ve bölgedeki diğer gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

Gizli oturumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail Türkiye’ye saldıracak” şeklindeki iddialarının gündeme nasıl geleceği merak konusu oldu. Oturumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, oturumda yapılan konuşmaların, medyada yer alan iddialardan çok da farklı olmadığını vurgulayarak, Erdoğan’ın bu iddiaları gündemi değiştirmek için ortaya attığını öne sürdü.

“Bilmiyorduk, Ama…

Özel, gizli oturum sonrası yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Bilmediğimiz bir şeyi söylemediler. İnsanların geçim sıkıntısı ve işsizlik nedeniyle yaşadığı sorunların ardından 31 Mart’ta yapılan seçimlerde milletin sesinin duyulmadığı, emekçilerin göz ardı edildiği politikaların sandıkta cezalandırıldığını biliyoruz. CHP, 47 yıl aradan sonra birinci parti oldu; bu da Erdoğan’ın partisini toparlayamadığını gösteriyor. O yüzden işsizlik ve yoksulluktan uzak durarak gündemi değiştirmek için ‘İsrail saldıracak’ söylemini gündeme getiriyor.”

Özel, Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gerçek gazetecileri gündem manipülasyonundan arınmaya ve gençlerin umutsuzluğunu konuşmaya davet ediyorum. İsrail’e karşı Filistin’in yanındayız. Eğer gizli oturumda bilmediğimiz bir şey olsaydı, biz de susup destek verirdik” dedi. Ayrıca, geçmişte Ecevit’in Kıbrıs Harekatı ile ilgili bilgilendirmede bulunduğunu hatırlatarak, Demirel’in de muhalefetle birlikte aynı duruşu sergilediğini belirtti.

Hükümetin gündem değiştirmek amacıyla ileri sürdüğü iddiaların boşa düşürülmesi için TBMM’de kapalı oturum talep eden Özgür Özel, kamuoyunun bildiği dışında bir şeyin konuşulmadığını yineleyerek, söyleyebiliyorlarsa, AKP’li “Grup başkan vekili, grup başkanı, biz dinledik ve Erdoğan’ın bahsettiği tehdide ikna olduk desin” dedi.