Şişli Belediyesi’ne Kayyum Polisle Geldi

19 Mart sabahı, Şişli Belediyesi Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutuklanmasının ardından, belediyeye kayyum ataması gerçekleşti. Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in, yaklaşık 100 polis eşliğinde belediye başkanlık makamına gelmesi, sürecin ciddiyetini artırdı. Polis, binada yalnızca temizlik görevlilerinin kalmasına izin vererek, meclis üyelerini dışarı çıkarmak istedi. Bu durum, meclis üyelerinin büyük bir coşkuyla tepki vermesiyle sonuçlandı.

Belediye meclis üyeleri, durumu alkışlarla protesto ederek grup odasında beklemeyi sürdürdü. Olayların gelişimiyle birlikte, Şişli Belediyesi’nin mobil kent lokantası tırı da polis ablukası altına alındı. Bu sırada, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, halkı belediye yönetimine sahip çıkmaya çağırdı. Şahan, “Şişli Belediyesi sizindir!” ifadelerini kullandı.

Kayyum Uygulamasına Tepkiler

CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, kayyum atama süreçlerinin haksız ve hukuksuz olduğunu belirtti. Özcanlı, kayyumun ilk uygulamalarının insan hayatını olumsuz etkilediğini vurguladı. İleri yaşadıkları olay, şehir hastanesi gibi önemli noktalara erişimin engellenmesiyle sonuçlandı. Bu duruma karşı, demokratik haklarını savunmak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.