Åžehir Hastanesinden 69 yaşındaki emeklinin randevu, “Ölmezsen gel”

Ankara Bilkent Åžehir Hastanesi’nde randevu krizi: 2025’e gün verilen emekli hastanın isyan etti…

Emekli Ä°brahim Örekli, saÄŸlık sorunları nedeniyle 22 Ocak tarihinde Ankara’daki Bilkent Åžehir Hastanesi’ne baÅŸvurdu. Muayene sonucunda doktor, kolonoskopi ve endoskopi yapılmasını uygun gördü. Ancak Örekli’ye, “gün almak için” baÅŸvurduÄŸunda 15 Ocak 2025’e, yani tam 359 gün sonrasına randevu verildi.

69 yaşındaki Örekli, yaÅŸadığı bu durumu ÅŸu sözlerle dile getirdi: “Önümde daha bir yıl var. 69 yaşındayım. O tarihe kadar hiçbir ÅŸey yapılamayacak, sadece bekleyeceÄŸim. Bir yıl sonrasına gün vereceklerini söylediklerinde itiraz ettim. ‘Yapacak bir ÅŸey yok, kusura bakmayın’ denildi. Sadece ben deÄŸil, orada bulunan hastaları da 2015 yılının ocak, ÅŸubat aylarına dağıttılar. SaÄŸlık sisteminde çok mesafe alındığı söyleniyor. Hani nerede?”

Bilkent Åžehir Hastanesi, 14 Mart 2019’da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından açılmıştı. Ancak hastanenin açılışının ardından yaÅŸanan randevu skandalı, vatandaÅŸların tepkisine neden oldu. Özellikle saÄŸlıkta yapılan dönüşüm programının, randevu sürelerinde uzun bekleme sürelerine yol açtığı belirtiliyor.

ErdoÄŸan‘ın açılış konuÅŸmasında vurguladığı “saÄŸlıkta dönüşüm” ve “her vatandaşın en iyi saÄŸlık hizmetini alacağı” sözlerine raÄŸmen, vatandaÅŸlar arasında hala ciddi sorunların devam ettiÄŸi görülüyor. Ä°brahim Örekli’nin yaÅŸadığı bu durum, saÄŸlık sistemindeki eksiklikleri bir kez daha gündeme getirirken, vatandaÅŸlar saÄŸlık hizmetlerindeki bekleme sürelerine yönelik çözümler bekliyor.