‘’Oy Gönül’’

Kırşehir-Mucur  doğumlu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu, Astrofizikçi bir sanatçı.

Nuran Taş, bu toprakların binlerce yıllık kültürünü, kendine özgü duru sesiyle harmanlıyor. Istranca Dağları’ndan Toroslara, Yıldızeli’nden, Menteşe Dağları’na…Esen her rüzgara sevincimizi, hüznümüzü haykıran türkülerimiz yeniden hayat buluyor O’nun sesiyle. 

Kederli Anadolu coğrafyasında bazen bir şelale gibi coşkun, bazen sakince akan bir nehir oluyor sesi. Yüreğimizin içinde kıvrıla kıvrıla yol alıyor. 

Hani insan bilir ya; geceleyin yolunu kaybedip başını göğe çevirdiğinde gördüğü en parlak yıldız, ona rehberlik edecek Kutup Yıldızı’dır ya…

Nuran’ın sesini duyduğunuzda içinizi kaplayacak olan da huzurun ve mutluluğun  sesidir.  

Nuran Taş ‘’Oy Gönül’’ ile içimizi, dışımızı, zamanın sonsuzluğunu, yorgunluklarımızı, yeniden ayağa kalkışlarımızı, insan olma hallerimizi,  kalbin/aşkın gözüyle yorumladı…

Sözleri ve bestesi Nuran Taş’a ait Modern Etnik formdaki bu eserle gönüllere yolculuk yapıyor…

Nuran Taş:

Bir kamu bankasında Bilgisayar Programcısı ve Sistem Analisti olarak çalıştı.

İlk albümü “Doğarcasına” yı  İstanbul’da yaptı.

İkili ve tekli stüdyo çalışmaları var. En son, sözü ve müziği kendisine ait “Ah Yarim” ile tüm dijital platformlarda yer aldı.

TRT de Prof. Dr. Ahmet İnam ile “Aydın Bakışı”  adlı programı yaptı.

Radyo Özgür’de kendi hazırlayıp sunduğu “Sesler Ve İzler” adlı programı yaptı.

Çeşitli radyo ve televizyon programlarında konuk sanatçı olarak davet edildi.

Ankara’da oldukça dikkat çeken konserler yaptı.

Bir dönem, yoga ve benzeri alanlardaki çalışmalar kapsamında “Sesle İyileşme” konusunda farklı merkezlerde Mantra Müziği yaptı. Sesinde “şifa” unsuru olduğu dinleyeciler tarafından ilgiyle karşılandı ve daha önceden bu konuda hissetiğini fark etmiş oldu.

Çeşitli Kültür Sanat ve Edebiyat dergilerinde şiirleri yayımlandı.

En son,  sözü ve müziği yine kendisine ait “Oy Gönül” adlı çalışmasıyla sevenlerinin karşısına çıkmanın sevinci içerisinde…

Dinleyicilerin sesi ile ilgili ortak yorumu;

huzur veren,
yaşama sevincini çoğaltan, 
mutluluk kaynağı,
şifa veren
yönündedir.

https://youtu.be/OALYXUiGy6w