Nuri Sesigüzel Hayatını Kaybetti

Türk halk müziÄŸi ve sinema sanatçısı Nuri Sesigüzel, 20 Mayıs 2023’te Ä°stanbul’da kalp yetmezliÄŸine baÄŸlı çoklu organ yetmezliÄŸi sebebiyle 86 yaşında hayatını kaybetti. Sesigüzel, yarım asrı aÅŸkın sanat hayatı boyunca 300’ü aÅŸkın plak doldurdu ve 40’a yakın filmde rol aldı.

Nuri Sesigüzel ya da doÄŸum adıyla Nuri KaçtaÅŸ, 1 Ocak 1937’de Åžanlıurfa’nın Halfeti ilçesine baÄŸlı Karaotlak köyünde dünyaya geldi. 13 yaşında halk müziÄŸine gönül verdi ve 14 yaşında saz çalmaya baÅŸladı. 1961’de Ä°stanbul Radyosu’nun açmış olduÄŸu sınavları kazanarak radyo sanatçısı oldu ve profesyonel sanat hayatına baÅŸladı. Plak ÅŸirketlerinin ilgisini çeken Sesigüzel, kendi bestelerinin yanı sıra anonim eserleri de seslendirdi.

Sesigüzel, 1963’te sinemaya da adım attı. Kara Yılan filmiyle beyazperdeye çıkan sanatçı, daha sonra Fabrikanın Gülü, Burçak Tarlası, Geceler Yarim Oldu, Kara Tren, Kartal Yavrusu Hamido, Acı Türkü, Garipler Sokağı, Kendi Düşen AÄŸlamaz, Bir AÅŸk Türküsü, Züleyha, Bahtı Kara Yarim, Bir YiÄŸit Gurbete Gitse gibi pek çok filmde oynadı. Sinemada genellikle sevgiliyi terk eden ya da terk edilen aşık rollerinde görülen Sesigüzel, dramatik oyunculuÄŸuyla da beÄŸeni topladı.

Sesigüzel’in vefat haberini yakın dostu Ä°brahim Tatlıses sosyal medya hesabından duyurdu. Tatlıses, “Bir dostumuzu daha kaybettik. Nuri Sesigüzel kardeÅŸimiz vefat etti. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun” diye yazdı. Sesigüzel’in cenazesi 21 Mayıs 2023’te Zincirlikuyu Mezarlığı’nda topraÄŸa verildi.