Usta Sanatçı Prof. Dr. Zafer Gençaydın, 83 Yaşında Hayatını Kaybetti

Sanatçı Prof. Dr. Zafer Gençaydın 83 yaşında hayata veda etti. Ankara’da doÄŸan Gençaydın, 1965 yılında Gazi EÄŸitim Enstitüsü Resim-Ä°ÅŸ Bölümünden mezun oldu. EÄŸitimine Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu Resim Bölümü’nde devam eden sanatçı, eÄŸitimini ‘meisterschüler’ unvanıyla tamamladı ve burada Görsel Ä°letiÅŸim Bölümü’nde ‘Film Yapısının Temelleri-Resim Ses Ä°liÅŸkileri’ seminerlerine katıldı.

1978-1983 yılları arasında Gazi Ãœniversitesi Resim-Ä°ÅŸ Bölümü’nde görev yapan Gençaydın, Hacettepe Ãœniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün kurucuları arasında yer aldı ve fakültede iki dönem dekanlık yaptı. 1994 yılında profesör olan Gençaydın, Ankara Resim Heykel, DYO, Anadolu, Hacettepe, Gazi, Ä°stanbul Modern gibi birçok müzede eserlerini sergiledi. Sanatçı, yurtiçinde ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı ve 1980 ORHS BaÅŸarı Ödülü ile 1987 Ankara Sanat Kurumu ödülü gibi birçok ödül kazandı.

Otuz kiÅŸisel sergi açan Prof. Dr. Zafer Gençaydın’ın üç kitabı ve çok sayıda deneme ve araÅŸtırma yazısı yayınlandı. Sanatçı, yarın Ankara’da son yolculuÄŸuna uÄŸurlanacak.

NHY / ANKA