Gayrettepe’de 29 kişinin hayatını kaybettiği kulüp önünde protesto

İstanbul’un Gayrettepe semtinde gerçekleşen gece kulübü faciasının ardından, 29 kişinin hayatını kaybettiği yerde demokratik kitle örgütleri bir araya gelerek açıklama yaptı. Protesto sırasında, yaşanan trajedinin sorumlularına karşı öfke ve adalet talebi dile getirildi.

DİSK/Dev Yapı-iş, Limter-İş, İnşaat-İş, DİSK/Basın-İş, Dev-Tekstil, DGD-SEN, DİSK/Enerji-Sen, DİSK/Sosyal-İş, Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, İşçi-Sen, İnşaat-Sen, Mağaza Market-Sen, TEHİS, TOMİS, DİSK/İletişim-İş, DİSK/Dev Turizm-İş, DİSK/Sine-Sen, DİSK/BTOSEN, Kataş-Sen üyeleri, birlikte basın açıklaması yaparak adalet talep etti. Dev Yapı-İş sendikası yönetim kurulu üyesi Osman Üney’in yaptığı açıklamada, işçilerin haklarının savunulması ve sorumluların cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Yaşanan trajedinin tesadüfi olmadığına dikkat çekilen açıklamada, işçilerin can güvenliği için gerekli önlemlerin alınmadığı, denetimsizlik ve yasal olmayan tadilat süreçlerinin yaşanan faciaya yol açtığı ifade edildi. Ayrıca, AKP döneminde iş cinayetlerinin arttığı ve kâr hırsının insan hayatını hiçe saydığı belirtildi.

Protesto sırasında, sorumluların cezalandırılması ve yaşanan facianın unutulmaması gerektiği vurgulandı. Katledilen işçi arkadaşlarının adaleti için mücadele edileceği ve bu düzene karşı susulmayacağı ifade edildi.

NHY/ BirGün