Gaziantep Belediyesi: İhaleler Tek Adrese Gidiyor

6 Şubat depreminden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden organizasyon ihalesi alan Eyüp Uluçay’ın ihale almaya devam ettiği ortaya çıktı. Uluçay’ın belediyeden Ağustos 2014 – Ağustos 2024 arası aldığı ihalelerin tutarı, 33,5 milyon TL’ye ulaştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ihale dökümanları, ihalelerin genellikle aynı adrese gittiği yorumlarını doğruluyor.

AKP iktidarında kamu ihaleleri, iktidara yakın çevreleri zenginleştiren bir araca dönüştürüldü. Belediye ve bakanlıklar tarafından yapılışılan dev ihaleler, belirli gruplar arasında dağıtıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin’in döneminde de bu durumun devam ettiği görülüyor. Gerekli ihale dökümanları, bu konuda önemli ipuçları sunuyor.

CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan’ın İddiaları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Hasan Şencan, Uluçay’ın aldığı ihalelerin detaylarını Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin‘e anlattı. Şencan, “Bu şahsın bugüne kadar onlarca ihale aldığını tespit ettik. İhalelerin toplam bedeli yaklaşık 28 milyon TL. 6 Şubat depreminden iki ay sonra, millet çadır bulamazken organizasyon ve eğlence ihalesi almış, bu en acı ve vahim olan bileşenidir” dedi.

Kayıtlara göre, Eyüp Uluçay AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden toplam 33 ihale aldı. Uluçay’ın Ağustos 2014 – Ağustos 2024 dönemini kapsayan 10 yılda aldığı ihalelerin toplam sözleşme bedeli 33 milyon 566 bin 878 TL olarak hesaplandı. Bu ihaleler arasında 2016’da 722 bin 430 TL bedelli nikah organizasyonu, 2018’de 1 milyon 57 bin TL bedelli Ramazan organizasyonu hizmet alımı ve daha fazlası yer alıyor.