Karacabey’de Domates Üreticilerinin Sorunları Devam Ediyor: 30 Ton Domates Çöpe Gitti

Bursa’nın Karacabey ilçesinde domates üreticileri, yaşadıkları sıkıntılara bir yenisini ekleyerek büyük bir kriz yaşadı. Önceki haftalarda 4 saat süren bir eylem gerçekleştiren üreticilerin sorunları devam ederken, son olarak bir üretici, topladığı yaklaşık 30 Ton domatesi satamayınca çözüm olarak kepçeyle boş bir alana döktü.

Karacabey Ovası’nda çiftçilerin yaşadığı sorunlar, çiftçilerin hükümetin ve ilgili yetkililerin dikkatini çekmek için Bursa-Karacabey yolunda düzenledikleri eylemle gündeme geldi. Eylem sırasında “hükümet istifa”, “çiftçi muhsulüne sahip çık” sloganları atan üreticiler, zaman zaman güvenlik güçleriyle karşı karşıya geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan dönemin Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, domatesin 3,5 lira olan taahhüt fiyatından alımlara başlanacağını açıklamış ve bu açıklama üzerine çiftçiler eylemlerini sonlandırmıştı.

Ancak aradan geçen süre zarfında çiftçilerin sorunları çözülmedi ve hatta bazı sorunlar daha da derinleşti.

30 Ton Domates Çöpe Gitti

Son yaşanan olayda, bir domates üreticisi, tarladan topladığı ve tonu 2 bin 300 liradan fabrikanın kapısına getirdiği yaklaşık 30 ton domatesin satışı için umutlanmıştı. Ancak bazı domateslerin tam olgunlaşmadığı ve bazılarının çamurlu olduğu gerekçesiyle ürünler fabrikaya kabul edilmedi. Çiftçi, domatesleri yıkatmasına rağmen yine de ürünler kabul edilmedi ve fabrika kapısından döndürüldü.

Çiftçi, 2-3 kez fabrikanın kapısından dönünce, çaresizlik içinde bir iş makinesi kiralayarak tırdaki domatesleri boş bir alana döktü. O anlar cep telefonuyla kaydedildi ve sosyal medyada geniş yankı buldu.