Eskişehir Saldırganının Kan Donduran Paylaşımları

Eskişehir’de yaşayan 18 yaşındaki Arda K., dün akşam saatlerinde Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder Mahallesi’nde, üzerine giydiği özel kıyafet ve elindeki balta ve bıçakla sokağa çıktı. Uluönder tramvay durağı ve yakınlardaki çay bahçesine gelen Arda K., burada bekleyen vatandaşlara elindeki kesici aletlerle saldırdı. Bu sırada görev yerine giden bir polis memuru, yaşanan kargaşayı fark etti ve şüpheliyi etkisiz hale getirmek için hamle yaptı. Arda K., polis tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Olay anını kask kamerasıyla kayda alan Arda K.’nın, saldırıdan önce yayınladığı ve saldırı planlarının yer aldığı paylaşımlar ise adeta kan dondurdu. Arda K., bir paylaşımında saldırı planlarını detaylı bir şekilde açıklayarak “Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp ya araba ile ya da toplu taşıma ile saldırı alanına gidiyorum. Müsait bir yerde ekipmanlarımı giyiyorum ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Ardından önüme gelen herkese saldırıyorum…” ifadelerine yer verdi.

Her Satırı Dehşete Düşüren Plan

Arda K., saldırı planlarında pek çok korkunç detayı da paylaştı. “Gece yollara çivi at. Politiklerin ailelerine, arabalarına ve evlerine saldır. Yüzlerine biber gazı sık…” şeklinde devam eden paylaşımlar, Arda K.’nın sanılanın aksine bilgisayar oyunundan değil, 1995’te ABD’yi kana bulayan Timothy James McVeigh’den etkilendiğini ortaya koydu. Kıyafetinde Nazi sembolü ‘kara güneş’ bulunan Arda K.’nın paylaşımları, toplumda büyük infial yarattı.

Arda K.’nın paylaşımlarında bahsettiği Timothy McVeigh, 19 Nisan 1995 tarihinde ABD tarihinin en kanlı saldırılarından birine imza atan bir teröristti. Oklahoma City’de gerçekleştirdiği bombalı saldırıda, 19’u çocuk 168 kişinin ölümüne, 680 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Arda K.’nın saldırı sırasında üzerinde bulunan yelekteki Nazi sembolü de dikkat çekti. Bu sembol ‘kara güneş’ olarak adlandırılıyor ve ilk olarak Nazi lideri Heinrich Himmler tarafından tasarlanmıştı.