NASA alarmda! Uzay yürüyüşüne çıkan astronot kabusu yaşadı: Kaskında keşfedildi

NASA, Uluslararası Uzay Ä°stasyonu’ndaki uzay giysileriyle ilgili endiÅŸe verici bir sorun yaÅŸadı. Uzay yürüyüşündeki bir astronotun kaskı “su” ile doldu. Panik yapan NASA, buna istinaden acil olmayan uzay yürüyüşlerini iptal etti.

NASA, tüm uzay yürüyüşlerini askıya alarak birçok kişiyi şaşkınlığa uğrattı. Bu kararın nedeni ise uzay yürüyüşündeki bir astronotun yaşadığı panik anlarıydı. Astronot, adeta kabusu yaşadı.

ASTRONOTUN KASKI SU Ä°LE DOLDU
New York Post’un haberine göre; uzay görevindeki Uluslararası Uzay Ä°stasyonu astronotunun kaskına su doldu. Bu olaydan sonra NASA aciliyeti olmayan uzay yürüyüşlerini iptal etti.

NASA geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, astronotların giydiği kaskların son aylarda birçok kez suyla dolmaya başladığını kaydetti.

CBS’ye göre NASA, astronotun kaskında aşırı su birikmesine neyin yol açtığını araÅŸtırıyor. NASA, ‘araç dışı hareketlilik birimleri’ (EMU’lar) olarak adlandırılan giysilerin acil durumlar için kullanılabileceÄŸini ifade etti.

2013’TE BÃœYÃœK PANÄ°K YAÅžANMIÅžTI! AZ KALSIN BOÄžULUYORDU
Suyla dolu bir kask sorunu ile karşı karşıya kalan başka astronotlar da olmuştu. Bunlardan en endişe yaratanı 2013 yılında yaşanmıştı.

2013 yılında, Avrupa Uzay Ajansı astronotu Luca Parmitan az daha boÄŸuluyordu. Olayı detaylandıran bir NASA raporu, suyun Parmitano’nun “gözlerini, burnunu ve kulaklarını kapladığını ortaya koymuÅŸtu. O zamandan beri NASA, fazla suyu emmek için EMU kasklarına küçük süngerler yerleÅŸtirdi.

Parmitano’nun yaÅŸadığı olay henüz tekrarlanmadı. Ancak Alman astronot Matthias Maurer, Mart ayındaki uzay yürüyüşü sırasında yaÅŸadığı olayda benzer bir tehlike ile karşılaÅŸtı. Su birikmesini keÅŸfeden NASA astronotu Kayla Barron, kaskın üzerinde ince bir su filminin ve boyun halkasının arkasındaki havalandırma deliÄŸinde su olduÄŸundan bahsetti.

GERÄ° GETÄ°RÄ°LECEK
Maurer’in kıyafeti, temmuz ayında bir SpaceX aracı ile Dünya’ya geri dönecek. Weigel’e göre yetkililer ÅŸu ana kadar olaÄŸandışı bir ÅŸey bulamadı.