Mavi Gözlü Dev 122 yaşında anıldı

Türk edebiyatının usta ismi, şiirleriyle dünya çapında tanınan ve memleket sevgisiyle bilinen Nâzım Hikmet Ran doğumunun 122’nci yılında İzmir’de anıldı. Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) ve İzmir 68’liler Platformu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği etkinlik Kültürpark’ta bulunan Nâzım Hikmet anıtı önünde gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılanlar arasında Nâzım Hikmet’in yakın dostları, sevenleri, sanatçılar, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri vardı. Etkinlikte Nâzım Hikmet’in hayatı, eserleri, mücadelesi ve mirası üzerine konuşmalar yapıldı. Ayrıca Nâzım Hikmet’in şiirleri de seslendirildi.

SDD İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur, Nâzım Hikmet’in vatanını çok seven bir şair olduğunu belirterek, “Nâzım hikmet gittiği her yerde memleket hasreti çekti. Şiirlerinde hep vatanını, halkını, doğasını övdü. Şair olmak isteyen tüm gençler Nâzım’ı mutlaka okumalı. Ondan vatan sevgisini, ulus çıkarlarının nasıl korunacağını öğrenmeli” dedi.

İzmir 68’liler Platformu Başkanı Ertuğrul Gezenoğlu ise Nâzım Hikmet’in şairliği yanı sıra iyi bir yurtsever olduğunu vurgulayarak, “Biz yurtseveriz, Nâzım da yurtsever. Antiemperyalistizi Nâzım da antiemperyalist. Emekçiden yanayız, doğayı seviyoruz, Nâzım da öyle. Nâzım her zaman kendisini yurtsever olarak önde bulmuş.” diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca Nâzım Hikmet’in anısına hazırlanan bir fotoğraf sergisi de açıldı. Sergide Nâzım Hikmet’in yaşamından kesitler sunan fotoğraflar yer aldı. Etkinlik sonunda katılımcılar Nâzım Hikmet anıtına karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundular.