Marmara Denizi’nde Art Arda İki Deprem: İstanbul’da Neler Oldu?

23 Nisan 2025 Çarşamba günü, İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında Marmara Denizi’nde art arda iki deprem meydana geldi. İlk sarsıntı saat 12:13’te 3.9 büyüklüğünde gerçekleşirken, ikinci ve daha şiddetli deprem saat 12:49’da 6.2 büyüklüğünde kaydedildi. Her iki depremin de merkez üssü Silivri açıkları olarak belirlendi ve yaklaşık 6.9 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi .

Depremler İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki birçok ilçede, özellikle Silivri, Büyükçekmece, Çatalca ve Bakırköy’de hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Uzmanlar, Marmara Denizi’nde meydana gelen bu tür depremlerin, bölgedeki sismik hareketliliğin bir göstergesi olduğunu ve olası büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Marmara segmentinde biriken stresin, gelecekte daha büyük depremlere yol açabileceği ifade ediliyor.

İstanbul Valiliği ve AFAD, vatandaşları resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, olası bir acil durumda toplanma alanlarının önceden belirlenmesi ve acil durum çantalarının hazır bulundurulması gerektiği hatırlatıldı.

Son olarak, yetkililer depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam edebileceğini belirterek, vatandaşların panik yapmadan güvenli alanlarda bulunmalarını ve resmi açıklamaları takip etmelerini tavsiye etti.