ManÅŸ Denizi’nde göçmen teknesi battı, en az 27 ölü

ManÅŸ Denizi’nden İngiltere’ye giden göçmen botunun Fransa’nın Calais kenti yakınlarında batması sonucu en az 27 kiÅŸi hayatını kaybetti. Olayın ÅŸimdiye kadar ManÅŸ Denizi’nde meydana gelen en kötü kaza olduÄŸu açıklandı.

ManÅŸ Denizi’nden İngiltere’ye doÄŸru hareket eden bir göçmen botunun Fransa’nın Calais kenti yakınlarında batması sonucu en az 27 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Fransız Polisi olayın ManÅŸ Denizi’nde ÅŸimdiye kadar meydana gelen en kötü kaza olduÄŸunu açıkladı. Bu kazadan önce bu yıl İngiltere’ye geçmeye çalışan toplam 14 kaçak göçmenin de bölgede boÄŸulduÄŸu bildirildi.

Yetkililer, bir balıkçının denizin yüzeyinde yüzden cesetler gördüğünü bildirmesi sonucu Fransız devriye teknelerinin olay yerine gittiğini açıkladı. Manş Denizi’nde halen cesetlerin yüzdüğü bildirilirken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer olay yerinde

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in olay yerine intikal ettiği ve hastanede kazadan kurtulanları ziyaret ettiği bildirildi.

Fransız ve İngiliz yetkililer, ManÅŸ Denizi’nde havada ve denizde arama kurtarma operasyonunu birlikte yürütüyor.

İngiltere BaÅŸbakanı Boris Johnson’ın olay üzerine hükümet kriz komitesi COBRA’yı topladığı bildirildi.

ManÅŸ Denizi’ni küçük teknelerle geçmeye çalışan göçmenlerin sayısının sonbaharla birlikte baÅŸlayan kötü hava ÅŸartlarına raÄŸmen bu yıl arttığı bildiriliyor. Bu yıl söz konusu güzergahı kullanarak Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışanların sayısının 25 bin 700’den fazla olduÄŸu kaydedildi. Bu rakam geçen yılın üç katına tekabül ediyor.

AFP,rtr / SSB,ET

Bunları da okuyabilirsiniz...

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku