Latif Şimşek ve kendisini darp eden Emrah Topal’ın ifadeleri ortaya çıktı

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif ÅžimÅŸek arasında katıldıkları televizyon programında çıkan tartışma sırasında, ÅžimÅŸek’i darp eden ve kanala Enginyurt ile geldiÄŸi öğrenilen Emrah Topal’ın ifadesi ortaya çıktı. ‘Bir anlık öfke’ ile ÅžimÅŸek’e saldırdığını söyleyen Topal, ÅžimÅŸek’e hakaret ve tehditte bulunmadığını öne sürdü.

Latif Şimşek ise ifadesinde programın konuğu olmayan bir kişinin kendisine arkadan sarılıp yüzüne doğru yumruk attığını, kendisini korumaya çalıştığını ancak bu kişinin tokat atıp hakaret etmeye devam ettiğini aktardı.

ÅžiÅŸli AsayiÅŸ Büro AmirliÄŸi’nde 6 AÄŸustos gecesi “maÄŸdur-müşteki” sıfatıyla ifade veren gazeteci Latif ÅžimÅŸek, TV100 kanalındaki “Gündeme Dair” adlı programda, kendisi gibi orada bulunan diÄŸer konuklarla gündeme dair konuÅŸmaya baÅŸladıklarını belirtti.

ÅžimÅŸek, “Bu ülkenin hakimini de savcısını da polisini de istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsiniz” ÅŸeklinde bir ifadede bulunduÄŸu sırada, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un sesini yükselttiÄŸini ve üzerine yürümeye baÅŸladığını, kendisi de koltuktan kalkınca karşılıklı tartıştıklarını aktardı.

Cemal Enginyurt hakaret ve tehditte bulundu

Araya eski CHP milletvekili Barış YarkadaÅŸ’ın girdiÄŸini kaydeden ÅžimÅŸek, programa ara verildiÄŸini, konuklardan DoÄŸan ÇaÄŸlar’ın Enginyurt’u uzaklaÅŸtırmaya çalıştığını ancak Enginyurt’un küfür edip kendisine saldırdığını söyledi.

Şimşek, kanala Enginyurt ile birlikte gelen ancak programın konuğu olmayan bir kişinin kendisine arkadan sarılıp yüzüne doğru yumruk attığını, kendisini korumaya çalıştığını ancak bu kişinin tokat atıp hakaret etmeye devam ettiğini, konukların yardımıyla dışarıya çıkarılırken kolunun Enginyurt tarafından sıkılıp hakaret ve tehditlere devam edildiğini kaydetti.

İfadesinin devamında Enginyurt ve yanındaki kişiden şikayetçi olduğunu belirten Şimşek, darp raporunu da sundu.

Topal: Öfkeme yenildim

Hakkında şikayette bulunulduğunu haberlerden öğrenince Şişli Asayiş Büro Amirliğine kendiliğinden gittiğini öne süren şüpheli Emrah Topal, mesleğinin emlakçılık olduğunu ifade etti.

Arkadaşı Ali Åženyurt’un, Cemal Enginyurt’un danışmanı olduÄŸunu belirten Topal, olay günü Enginyurt’un programa katılacağını öğrenince yanlarında misafir olarak gitmek istediÄŸini, Enginyurt, Ali Åženyurt ve Enginyurt’un danışmanı olan Sedat adlı kiÅŸiyle birlikte kanala gittiklerini anlattı.

Programın bir bölümünde seslerin yükseldiğini ifade eden Topal, şunları kaydetti:

“Yayının kesildiÄŸini görünce tekrar ara verildiÄŸini düşünüp stüdyoya girdik. Enginyurt ile ÅžimÅŸek arasında sözlü tartışma olduÄŸunu gördük. Program konukları Cemal Bey’i sakinleÅŸtirmeye çalışıyordu. Ben de Latif Bey’i sakinleÅŸtirmek amacıyla önünde durarak ‘sakin ol’ diyerek yerine oturmasını istedim ancak bana bir anda sinirli bir ÅŸekilde ‘Sen kimsin lan?’ diye tepki verdi. Sinir hali olduÄŸunu düşünerek karşılık vermedim. Arkamı dönerek Cemal Bey’i sakinleÅŸtirmek istedim. Bu esnada Latif Bey küfürlü konuÅŸmaya baÅŸlayınca Cemal Bey ile arası iyice gerildi. Son olarak ‘Sen kimsin ulan bana sesini yükseltiyorsun?’ diyerek masa üstündeki kupayı tutunca, atacağını düşündüm. Müdahale etmek istedim ancak aşırı tahriklerinden dolayı öfkeme yenildim ve ÅŸahsa fiziki müdahalede bulundum. Daha sonra orada bulunan kiÅŸiler araya girdi, sakinleÅŸtim ve kanaldan ayrıldık.”

Bir anlık öfke sonucu yaşandı

ÅžimÅŸek ile husumeti olmadığını bildiren Topal, “Bir anlık sinir hali yaÅŸanan bir olaydır. PiÅŸmanım.” ifadesini kullandı.

Topal, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığında verdiÄŸi ifadesinde ise televizyon programını seyirciler arasından takip ettiÄŸini, tartışmayı görünce önce tarafları sakinleÅŸtirmeye çalıştığını, kendisine kupa bardağı atacağını düşündüğü ÅžimÅŸek’i çektiÄŸini ve birkaç yumruk attığını anlattı.

ÅžimÅŸek’e hakaret ve tehditte bulunmadığını aktaran Topal, “Olay bir anlık öfke sonucu yaÅŸanmıştır” iddiasında bulundu.

Enginyurt’un evrakı Ankara’ya gönderilecek

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında TV100 kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif ÅžimÅŸek arasında tartışma çıktığı, tartışma sonucu Enginyurt ile kanala gelen ve resmi görevi bulunmayan şüphelinin Latif ÅžimÅŸek’i darp ettiÄŸi, olayla ilgili ÅžimÅŸek’in ÅŸikayeti üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldığı, zanlı hakkında gözaltı kararı verildiÄŸi bildirilmiÅŸti.

Soruşturma kapsamında şüpheli Emrah Topal gözaltına alınmış, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Milletvekili olan ve dokunulmazlığı bulunan Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedilmişti.

AA