Küba’da üretimi ve özel hizmetlerin saÄŸlanmasını teÅŸvik etmek amacıyla ithalat ve hammadde vergilerinde 31 Aralık’a kadar muafiyet saÄŸlandı.
Küba Maliye Bakanlığı, özel üreticilerin 31 Aralık’a kadar ithalat ve hammadde vergilerini ödemekten muaf tutulduÄŸunu açıkladı.
Küba Maliye Bakanı Meisi Bolanos, bu önlemin amacının, mal üretimini ve özel hizmetlerin sağlanmasını teşvik etmek olduğunu bildirdi.
Bayan Bolanos, bu kolaylığın, piyasada satılmak üzere ithal edilen ürünlere ile tarımsal üretim hammaddeleri ve girdileri için uygulanacağını ve bitmiş mamulleri ilgilendirmediğini belirtti.
Küba hükümeti, ÅŸubat ayında, kendi hesabına çalışanların Küba’nın kontrollü ekonomisinde çalışabileceÄŸi faaliyet alanını iki binin üzerine çıkarmıştı.
Küba hükümeti, ayrıca, yenilenebilir enerji için teknoloji, yedek parça ve bileşenlerin ithalatını da vergiden muaf tuttuğunu duyurdu.
Küba’da 11 ve Temmuz günlerinde binlerce vatandaş, gıda maddeleri kıtlığını, elektrik kesintilerini ve hayat pahalılığını protesto etmek için yaklaşık 40 kentte eşi benzeri görülmemiş gösteriler düzenlemiş, bir kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.
noktahaberyorum@gmail.com
Latest posts by Nokta Haber Yorum
(see all)
Nokta Haber Yorum sitesinden daha fazla ÅŸey keÅŸfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.