Kılıçdaroğlu SADAT’ın önünde: Terör yuvasıdır

SADAT’ın önüne giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SADAT’ın terör yuvası olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin (SADAT) önüne geldi.

Kılıçdaroğlu, sabah partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda olağanüstü MYK toplantısı düzenlemişti. Bu toplantı sonrası il binasından ziyaretler gerçekleştirmek için ayrıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra SADAT’ın önüne geldi. Kılıçdaroğlu içeri alınmadı. SADAT önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Biz bunlara kaç terörist yetiştirdiğiniz, yetiştirdikleriniz nerede çalışıyor diye sormak için geldik ama yuvalarına sığındılar” dedi.

‘SADAT TERÖR YUVASIDIR’

SADAT’ın terör yuvası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ülkede herhangi bir saldırıdan sorumlu olanın SADAT olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması ise şu şekilde: “Türkiye asla paramiliter kurumlara, kuruluşlara ve kişilere teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir.

ERDOĞAN’A DANIŞMAN KURULUŞ

SADAT bir paramiliter kuruluştur ve daha düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizamı harp eğitimi de var. Dikkatinizi çekmek isterim ki gayri nizamı har eğitimi içinde sabotaj, baskın, suikast, tahrip, pusu kurma ve terör. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş dolayısıyla bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa, Suriye’den buraya gelmişlerse bunda en büyük rolü oynayan da bunlardır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşla hangi gerekçeyle ve niçin danışman yaptın? Hangi gerekçeyle çalıştırdın. Erdoğan’dan bu konuya ilişkin açıklama yapılmamıştır. CHP seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi için gerekeni yapacaktır. Seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve saraydır.

Buraya geldik kendilerinden bilgi almak için geldik korkularından yuvalarına sığındılar. Bu yuva onları koruyamaz.”

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından alandan ayrıldı.