Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, eylül ayında İstanbul ve İzmir Devlet Tiyatrolarının ödüllü yapımlarını Ankaralı sanatseverlerle buluşturuyor. 4-6 Eylül tarihlerinde CSO Ada Ankara’nın üç farklı salonunda aynı anda sahnelenecek oyunlar, başkentte yoğun bir kültür-sanat atmosferi yaratmaya hazırlanıyor.
İzmir Devlet Tiyatrosu’nun geniş oyuncu kadrosuyla sahneye taşıdığı Rembetiko Efsanesi, rebet müziğinin en parlak dönemlerini yeniden canlandırıyor. Marika Ninou’dan Roza Eskenazi’ye, Vasilis Tsitsanis’ten pek çok usta isme uzanan kültürel miras; Thesia Panayiotou’nun özgün müzikleri, Costas Ferris’in yazarlığı ve Başar Sabuncu’nun çevirisiyle Murat Çidamlı’nın yönetmenliğinde hayat buluyor. Oyun, CSO Ziraat Bankası Ana Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.
“Tamamen Doluyuz” ve “Çarpışma”: İnsan ve Orkestranın Görünmeyen Dünyaları
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahneleyeceği Tamamen Doluyuz, genç bir oyuncu olan Sam’in hayaller ve gerçekler arasında sıkışan hikâyesini tek kişilik performansla aktarıyor. Becky Mode’un kaleminden çıkan eser, Lale Eren Dalsar’ın çevirisi ve Elif Erdal’ın yönetmenliğiyle, Efe Erkekli’nin sahnedeki enerjisiyle CSO Bankkart Mavi Salon’da seyirci karşısına çıkacak.
Yine İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan Çarpışma ise orkestranın görünmeyen, sessiz ama yoğun emeğini konu ediyor. Müge Oskay’ın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu’nun yönettiği oyun, Can Atak’ın etkileyici performansıyla CSO Tarihi Salon’da sahnelenecek.
Sanatın Başkentteki Rolü
Üç oyun da 4, 5 ve 6 Eylül akşamları saat 20.00’de perdelerini açacak. Ankara’da bu eş zamanlı gösterimler, yalnızca bir tiyatro buluşması değil; aynı zamanda kültürel çeşitliliğin ve sanatsal zenginliğin kamusal alanda görünür kılınması olarak değerlendiriliyor. Başkent, bu etkinliklerle sanatın merkezlerinden biri olma iddiasını pekiştiriyor.
- İstanbul ve İzmir Devlet Tiyatroları Eylülde Başkentte - 27 Ağustos 2025
- Devlet Hastanesinde Skandal: Doktor “Kıyafet” Gerekçesiyle Muayene Etmedi - 27 Ağustos 2025
- Hakem Kurulu Çoğunluğu Kaybetti mi? Prof. Aziz Çelik’ten Kritik Uyarı - 27 Ağustos 2025