İsrail Savunma Bakanına göre operasyonlar en az iki ay daha sürecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Galant bir askeri üsse yaptığı ziyaret sırasında Gazze’de en az iki ay daha çatışmaların devam etmesinin beklenebileceğini söyledi.

Galant, Gazze’deki Hamas militanlarıyla mücadelede gösterdikleri çabalardan dolayı askerleri takdir etti ve operasyonun sürdürülmesine yönelik stratejik planları anlattı.

Askerlerle yaptığı görüşmede Hamas’ın hem lider kadrosu hem de sahadaki unsurlarıyla tasfiye edilmesi gerektiğini belirten Galant, “Hamas’ı hem askerî ve hem de hükümet olarak ortadan kaldıracağız. Emir komuta zincirinin ortadan kaldırılması gerekiyor hem en tepedekilerin hem de sahadaki insanları ortadan kaldırmalıyız” dedi.

Hamas’a baskı uygulamanın hayati rolüne dikkat çeken Gallant, bu baskı olmadan, mahkumların serbest bırakılmasının ötesindeki farklı öncelikler de göz önüne alındığında, onlarla iletişim kurmanın neredeyse imkansız hale geldiğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı, “Bu bir savaş, başka seçenek yok. Kaçırılan ve öldürülen 1.500 insanınız olduğunda, önünüzde duran örgütü yok edeceğiniz bir durum yaratmalısınız, aksi takdirde yaşamınıza izin verecek bir caydırıcılığınız olmaz. Eğer Yahudi kanı bir çöplük haline gelirse o zaman herkes istediğini yapar” diye konuştu.

Hamas’ın çökertilmesinin bölgenin istikrarı için hayaî önem taşıdığını ifade eden Galant, Gazze’den kaynaklanan tehditlerin etkisiz hale getirilmesi için bir dizi operasyonun önemine işaret etti.