Ä°mam Hatip Lisesi’nde Ä°stismar Olayı: Müdür Yardımcısı Tutuklandı

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki Aybastı Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nde, müdür yardımcısı K.Ç., 16 çocuÄŸa karşı cinsel istismar iddialarıyla gündeme geldi. Öğrencilerin, yaÅŸadıkları istismar olaylarını duyurarak okul idaresine ÅŸikayette bulunmasının ardından, olayın ciddiyeti hızla ortaya çıktı.

Öğrenciler, K.Ç.’nin kendilerine yönelik fiziksel ve sözlü istismar uyguladığını belirterek okul idaresine baÅŸvurmuÅŸlardır. Ä°lk baÅŸta okuldaki yetkililer, çocukların yazılı ifadelerini alarak durumu savcılığa aktarmışlardır. Savcı, pedagog eÅŸliÄŸinde çocukların ifadelerini almış ve yaÅŸananların ciddiyetini gözler önüne sermiÅŸtir.

Baskı İddiaları ve Hukuki Süreç

İşin korkutucu bir boyuta ulaşmasıyla birlikte, Aybastı Belediyesi’nde çalışan bazı idarecilerin, öğrencilerin velilerine baskı yaparak ifadelerini geri almalarını istediği iddiaları gündeme gelmiştir. Bu baskılar, velilere çocuklarının fotoğraflarının ifşa olacağı ve durumun sicillerine kaydedileceği gibi tehditlerle yapılmıştır. Böyle bir baskının olduğu ortamda, olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması için hukuki sürecin dikkatle yürütülmesi gerekmektedir.