Hollywood’da Film Stüdyoları Senaristlerle Yeniden Masaya Oturmaya Hazırlanıyor

Aylardır Hollywood’da grev devam ediyor. Oyuncular ve senaristler, yapay zeka kullanımı için kurallar ve daha iyi ödeme talep ediyorlar. Ancak AÄŸustos ayında yapılan görüşmeler baÅŸarısızlıkla sonuçlandı. Åžimdi film stüdyoları senaristlerle yeniden masaya oturmayı planlıyor.

Hollywood’da senaristlerin dört aydan uzun süren grevi tekrar müzakerelere yol açabilir. Film ve televizyon yapımcılarının çatı kuruluÅŸu AMPTP, Writers Guild sendikasının önümüzdeki hafta için bir toplantı önerdiÄŸini duyurdu. Ä°ki taraf, yeni müzakereler için bir takvim oluÅŸturmak üzere ÅŸu anda çalışıyor. Senaristlerin sendikası bunu bir açıklamayla doÄŸruladı.

Writers Guild’ın 11.000’den fazla senaristi Mayıs ayının başından beri grevde. Temmuz ortasında yaklaşık 16.000 aktör de SAG-AFTRA aktör sendikasına katıldı. Ä°yi çalışma koÅŸulları yanı sıra özellikle adil bir ödeme ve yapay zeka kullanımı için kurallar talep ediyorlar.

Bu, Hollywood’da son 60 yılda görülmemiÅŸ bir grev. Oyuncular ve senaristlerin birlikte grevi, ABD film endüstrisi ve izleyiciler üzerinde giderek daha fazla etki yaratmaya baÅŸladı. Hollywood adeta durma noktasında.

Kamera önünde ve arkasındaki çalışanlar, grev kırıcısı olarak kabul ediliyor. Sony gibi birçok büyük film stüdyosu, planlanan birçok filmi yayınlamayı erteledi Son olarak, ABD’li aktris Drew Barrymore, devam etmeye karar verdiÄŸi talk ÅŸovu nedeniyle grev kırıcılığı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

NHY/ tv-de