HDP, Milletvekilleri Belediye Başkanı Kamil Sakayı Ziyaret Etti

HDP, Milletvekil adayları bu gün saat (27 Nisan 2015) saat 10.00 da Edremit Belediye BaÅŸkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret ettiler. Milletvekil adayları, Cafer Çelik, Faruk Nafiz Sayın ve Hayrettin Åžen ve Parti Yöneticileri bu ziyarete katıldılar. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret, karşılıklı içilen çayların eÅŸliÄŸinde Ä°lçenin sorunları konuÅŸuldu.

Seçilmeleri halinde ilçenin tüm sorunlarını kendi sorunları bileceklerini belirten Milletvekilleri BaÅŸkan Saka’dan ilçenin sorunlarını dinlediler. Birici sıra adayı, Cafer Çelik, baraj sorunlarının olmadığını, Balıkesir’den en az bir adayın meclise gideceÄŸini belirterek, 8 Hazirandan sonraki süreçte Edremit’in sorunları noktasında birlikte çalışmaya hazır olduklarını, ellerinden geleni yapacaklarını belirti.

Edremit ve Körfezin doÄŸasının korunması koÅŸuluyla, turizmin geliÅŸtirilerek katma deÄŸer yaratılmasını desteklediklerini, bunun iÅŸsizliÄŸi önleyecek bir araç olduÄŸunu, ancak bu konudaki çalışma ve yatırımlara desteklerinin, tarımı ihmal etme anlamına gelmeyeceÄŸini belirti. Zeytin üretimin, Edremit Körfezi için önemini belirten Çelik, tarım alanında köylünün asla ihmal edilmemesi gerektiÄŸini, CHP’nin mazot fiyatlarını düşürme vadini doÄŸru bulduklarını, bu noktada ortaklaÅŸtıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Saka da, partiler arasında sıcak ilişkilerin önemli ve demokrasinin bir gereği olduğunu, Belediyenin kapılarının kendilerine ve diğer partilere açık olduğunu belirterek, yapılan ziyaretten memnun olduğunu belirti.

Baki KAYA