Hastanede skandal: ‘Vakit var’ deyip gönderdiler, öldü

ÅžANLIURFA Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Hastanesi’nde ilk doÄŸumu için getirilen 36 haftalık hamile 24 yaşındaki Remziye Modanlı’nın 3 kilo 100 gram ağırlığındaki erkek çocuÄŸu karnında öldü. Ölü bebek sezaryenle alınırken, Modanlı’nın yakınları olayda hastane yönetimini suçladı.

Merkez Eyyübiye Ä°lçesi’ne baÄŸlı Osmanlı Mahallesi’nde oturan ve geçimini hamallık yaparak saÄŸlayan 27 yaşındaki Cenap Modanlı ilk çocuklarına hamile olan 24 yaşındaki eÅŸi Remziye Modanlı’yı doÄŸum sancıları baÅŸlayınca Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Hastanesi’ne götürdü. Hastanede yapılan kontrolde Remziye Modanlı’nın bebeÄŸinin anne karnında ölü olduÄŸu belirlendi. Ölü bebek, anne karnında sezaryenle alındı.

BÄ°R DAHA ANNE OLAMAYACAK

Doğumu beklerken, bebeğin öldüğünü öğrenen aile fertleri, hastane yönetimine ve doktorlara tepkide bulundu. Daha önceden geçirdiği bir ameliyat sonucu bir yumurtalığı alınan Remziye Modanlı’nın bir daha anne olamayacağını öğrenen eşi Cenap ile yakınları, doğumda hastanenin ihmalı olduğunu ileri sürerek, doktor ve ebeler hakkında şikayetçi olacağını söyledi. 3 gün üst üste eşini hasteneye getirdiğini ve doğuma alınmadığını öne süren Cenap Modanlı, şunları söyledi:

“EÅŸimi 3 gündür üst üste buraya doÄŸum için getiriyordum. Bize daha vakit var denilerek, serum vurup eve gönderiyorlardı. Yapılan kontroller sırasında bebeÄŸin saÄŸlık durumunun gayet saÄŸlıklı olduÄŸunu söylüyorlardı. Hatta dün muayene getirdiÄŸimiz sırada bebeÄŸin kanala indiÄŸini, açılma olduÄŸunu söylemelerine raÄŸmen bizi tekrar eve gönderdiler. Bugün ise tekrar getirdiÄŸimizde bu ÅŸekilde bebeÄŸin ölüsünü bize verdiler. Kucağımızda canlı bir bebek beklerken, ölü bebeÄŸi verdiler. Burada doktorların imhali çok fazla hepsinden ÅŸikayetçiyim.”

Konunun adli olay haline gelmesi nedeni ile açıklama yapmak istemediklerini belirten hastane yetkilileri ise iddialar ve olay hakkında idari soruşturma yapacaklarını bildirdi.

ÖLÜ BEBEK MİNİBÜS KOLTUĞUNDA GÖTÜRÜLDÜ

Anne karnında ölen ve sezaryenle alınan 3 kilo 100 gram ağırlığındaki erkek bebeğin cenazesi ise bir cenaze torbasına konularak yakınlarına teslim edildi. Ölen bebeği kucağına alan Modanlı ailesinin fertleri, bebeğin cesedini minibüsün koltuğuna koyarak toprağa vermek üzere hastaneden ayrıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AA