Hamas, Trump’ın suçlamalarını reddetti

Hamas, ABD başkanının örgütü bir terörist grup olarak nitelemesini reddetti

 

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Filistin direniş hareketini hedef alan suçlamalarını kesin bir dille reddetti ve bu İsrail-karşıtı grubu böyle tanımlamasının onun, İsrail rejimi yararına olan “köklü önyargısı”nı sergilediğini belirtti.

Arapça yayın yapan Sefa haber ajansının bildirdiğine göre, Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, Pazar günü Facebook sayfasında yer verdiği açıklamasında “Hamas’ı bir terörist grup olarak tanımlayan açıklamaları reddediyoruz. Bu açıklamalar, halk direnişimizin ve davamızın görüntüsünü çarpıtmakta ve İsrail işgali yanlısı bir köklü önyargıyı ele vermektedir” dedi.

Barhum sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hamas, Filistin ulusunun haklarını meşruiyet temelinde savunan ve terörizme karşı savaşan bir ulusal kurtuluş hareketidir.”

Barhum şuna işaret etti:
“(Asıl terörist olan- G. A.) Halkımıza karşı kitlesel cinayetler gerçekleştiren ve ABD yetkililerinin desteğiyle başta Gazze Şeridi’ni kuşatma altında tutmak gelmek üzere insanlık suçları işleyen Siyonist varlıktır.”

Hamas bu açıklamayı, Trump’ın Suudi başkenti Riyad’da 55 Müslüman ülkenin liderlerine hitaben yaptığı konuşmada Hamas’ı bir terör örgütü olarak tanımlamasından birkaç saat sonra duyurdu.

İsrail ordusu, Hamas’ın denetimi altındaki Gazze Şeridi’ni sık sık hedef alıyor ve bu saldırıların esas kurbanları siviller oluyor.

İsrail bu Filistin bandına, sonuncusu Temmuz 2014 başlarında olmak üzere birkaç kez savaş açmış bulunuyor. 50 gün süren ve 26 Ağustos’ta sona eren son askeri saldırıda 577’si çocuk olmak üzere 2200 Filistinli öldü. Bu savaşta, 3374’ü çocuk, 2088’i kadın ve 410’u yaşlı olmak üzere 11,100’den fazla insan da yaralandı.

Gazze Şeridi 2007’den bu yana İsrail kuşatması altında. Abluka, sahile komşu anklavda yaşam standartlarının düşmesine olduğu gibi daha önce görülmemiş bir işsizlik ve yoksulluğa da neden oldu.

Press TV
Pazar, Mayıs 21, 2017 6:28PM

İngilizceden çeviren: Garbis Altınoğlu