Fikret Kuşkan İtalya’da ‘en iyi aktör’ seçildi

Türk sinemasının başarılı oyuncularından Fikret Kuşkan, İtalya’nın prestijli film festivali olan Roma Film Festivali’nde ‘en iyi aktör’ ödülünü aldı. Kuşkan, festivalde gösterilen ‘Roza’ adlı filmde canlandırdığı Hüseyin karakteriyle jüriyi etkiledi.

Mevsimlik işçi olarak Urfa’dan Mersin’e göç eden bir ailenin dramını anlatan ‘Roza’ filminin çekimleri Mersin’de yapıldı. Filmde Kuşkan’ın yanı sıra filmin kadrosunda Belçim Bilgin, Bahar Şahin, Burak Sevinç, Deniz Bolışık, Ümit Çırak, İzzet Yüksek, Berk Bakioğlu, İrem Sultan Cengiz, Ayça Kuru ve Hasan Balay gibi isimler de rol alıyor. Filmin yönetmenliğini ise ünlü senarist Ece Yörenç üstleniyor.

Fikret Kuşkan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, filmdeki rolü için çok çalıştığını ve kendini geliştirdiğini söyledi. “Bu ödülü Türk sinemasına ve Türk halkına armağan ediyorum” diyen Kuşkan, filmin barış ve sevgi mesajı verdiğini de vurguladı.

Kuşkan, daha önce de ‘Gizli Yüz’, ‘9’ ve ‘Babam ve Oğlum’ gibi filmlerle çeşitli ödüller kazanmıştı. Oyuncu, şu anda da internet dizisi ‘Akif’te Mehmet Akif Ersoy’u canlandırıyor.