Erkek ÅŸiddeti bitmiyor!

İstanbul’da, Ece Kılıçarslan Acar, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirirken, B.K. isimli kadın ise evli olduğu İnanç K. tarafından katledilmek istendi.

Türkiye’de erkek şiddeti hız kesmeden devam ediyor. İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bir kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Sultangazi ilçesinde ise evli olduğu kadını katletme girişiminde bulunan fail serbest bırakılınca ölüm tehditlerine devam etti.

Ä°stanbul’un Ãœmraniye ilçesindeki Dudullu semtinde yaÅŸayan 27 yaşındaki Ece Kılıçarslan Acar, önceki gece şüpheli ÅŸekilde evinin balkonundan düşerek yaÅŸamını yitirdi. Kılıçarslan’ın cenazesi bugün topraÄŸa verilmek üzere memleketine yollanırken, evli olduÄŸu Erol Acar, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kılıçarslan’ın ablası Ebru Aydın, kardeÅŸinin Erol Acar tarafından sistematik ÅŸiddet gördüğünü ve ölümle tehdit edildiÄŸini belirterek, ölümünün intihar deÄŸil “cinayet” olduÄŸunu düşündüklerini ifade etti.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

Sultangazi ilçesinde de iki hafta önce İnanç K. (37), evli olduğu B.K. ve 4 çocuğu evdeyken önce evin camlarını kırdı, ardından şiddet uyguladı. Katledilmek istenen B.K., 4 çocuğuyla birlikte kaçıp bir iş yerine sığındı. Çevredekilerin ihbarı üzerine İnanç K. gözaltına alınıp hakkında işlem yapılırken, kadın ve çocuklar koruma altına alınarak, yurda yerleştirildi. İnanç K., ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

UyuÅŸturucu kullanmak ve yaralamadan kaydı bulunan Ä°nanç K., serbest bırakıldıktan sonra bu defa da evi ateÅŸe verdi. Ä°hbar üzerine sevk edilen polis, Ä°naç K.’yi gözaltına aldı. Ä°nanç K.’nin polisteki iÅŸlemleri sürüyor.

KomÅŸusu B.K.’nin ölümle tehdit edildiÄŸini ve olay günü katledilmekten son anda kurtulduÄŸunu belirterek, “Çocuklarını bile öldürmeye kalkmış. ‘Önce annenizi sonra sizi öldüreceÄŸim’ demiÅŸ. Hanımefendi iki haftadır devlet korumasında kendisi ile haberleÅŸiyorum. ‘Beni tehdit etmeye devam ediyor. Eve gelip evi yakacakmış’ diye bana yazdı. Bugün de geldi evi yaktı” dedi. (MA)