Erkek şiddeti: 1 kadın ağır yaralı, 2 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

Adana’da, Rıza el-Mahmud tarafından işkence gören kadın ağır yaralanırken, Antep ve Konya’da da iki kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından kadına yönelik şiddet ve şüpheli kadın ölümleri haberleri gelmeye devam ediyor. Adana’da günlerce işkence gören bir kadın yoğun bakıma kaldırılırken, Antep ve Konya’da iki kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

ADANA

Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Rıza el-Mahmud (26) 7 aylık hamile eşi T. A.’ya (20), 5 gün boyunca işkence uyguladı. 3 yaşındaki çocuğunun gözü önünde işkence gören T.A.’nın bir süre sonra bilinci kapandı. T. A.’nın öldüğünü düşünen Rıza el-Mahmud, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.Olay yerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralı kadını ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kadının darba bağlı travma geçirdiği, vücudunun çeşitli yerlerinde işkence izleri bulunduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Rıza el-Mahmud, Adana Emniyet Müdürlüğü Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Amirliği tarafından gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Roza el-Mahmud, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Hastanede tedavisi devam eden T. A.’nın beyin kanaması geçirdiği, bebeğinin ve kendisinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 3 yaşındaki çocuğunun ise yakınları tarafından alındığı belirlendi.

ANTEP

Antep’te 15 Temmuz Mahallesi’nde bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde görevli hemşire Adile K. 4’üncü kattaki evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan Adile K.’yi ambulansla Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Adile K., hastanede yaşamını yitirdi.

Adile K.’nin şüpheli ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, olay sırasında evde bulunan Çağrı Şaşmaz, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şaşmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA

Akşehir ilçesi Seyran Mahallesi’nde Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Melike Şahin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen erkeğin evinin balkonundan düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Melike Şahin’in cenazesi otopsi işlemleri için Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şahin’in cenazesi memleketi Kocaeli’nin Körfez ilçesinde toprağa verildi.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli ölüm üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Şahin’in arkadaşı olduğu iddia edilen erkek gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen erkek, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.